Відомий український кулінар поділився секретом справжнього закарпатського баношу (ВІДЕО)
Банош - ароматна і ніжна кукурудзяна каша родом із Західної України.
У класичному варіанті її варять на молоці і подають з бринзою. Відомий український кулінар Євген Клопотенко створив свою інтерпретацію баноша з використанням глив і маринованої цибулі.
Інгредієнти (2-4 порції):
- Кукурудзяна крупа - 150 г.
- Молоко-450 мл.
- Гливи - 100-150 г.
- Яблучний / винний оцет - 100 мл.
- Цибуля - ? - 1 шт.
- Вода – 200 мл.
- Вершкове масло - 20 г.
- Сметана - 1 ст. л
- Рослинна олія - 1 ст. л
- Твердий сир-50 г.
- Сіль, перець - на (свій) смак
Приготування:
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями. У мисочці змішати 100 мл яблучного / винного оцту, 200 мл води й дрібку солі. У цій суміші замаринуйте цибулю приблизно на 30 хвилин.
- Від глив відокремте ніжки й наріжте середніми кубиками або виберіть дрібні гриби, не нарізаючи їх.
- На сковороду кладемо вершкове масло і ложку рослинної олії. Обсмажуємо гриби приблизно 3-4 хвилини.
- Кукурудзяну крупу висипаємо в сотейник і заливаємо молоком. Додаємо сіль на свій смак.
- Варимо кашу до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи. Брешемо приготування може залежати від ступеня помелу крупи (його зазначено на пачці).
- У готову кашу додаємо сметану (краще брати не сильно жирну, щоб банош не вийшов важким). Перемішуємо все до одного стану.
- При подачі кладемо на низ кашу і зверху посипаємо твердим сиром. Далі кладемо ще кашу, щоб сир розплавився, і поверх неї кладемо гриби.
- На самий верх кладемо мариновану цибулю, щоб надати баношу свіжості. Перчимо до смаку і відразу ж подаємо до столу.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Близько 1000 переселенців в Ужгороді щодня безплатно харчуються у Гастрономічному батальйоні Закарпаття
- На Закарпатті угорські шеф-кухарі провели кулінарні майстер-класи (ВІДЕО)
- Від 60 до 100 порцій у день: обіди готують благодійники в Ужгороді
- Капуста, гриби, ковбаски: як закарпатець Мирослав Слов’ян готує суп до Різдва за рецептом бабусі
- Благодійники готують обіди для безпритульних людей Ужгорода
- Ужгород готується до зустрічі свят (ВІДЕО)
- Хто ми і звідки? УжНУ вперше проводить унікальне геномне дослідження закарпатців та наших сусідів
- Закарпатка показала відомому ведучому як готувати дзьобачку – регіональну страву
- Зроби каву вдома – підтримай лікаря: Закарпатські волонтери запустили челендж на підтримку медиків
- Торт "Ужгород" змінив дизайн на великодній (ФОТОФАКТ)
- Як в пекарнях Закарпаття освячували паски (ВІДЕО)
- #поряднийчелендж: Закарпатці розважаються на карантині віджиманнями, вином та кулінарією. Долучайтеся!
- Наша страва або правдива закарпатська кухня у піст: пасоля з кваснов капустов
- Ужгородський кондитер Штефаньо виготовив "Сакуру в снігу"
- На Закарпатті готують тістечка за рецептами середини минулого століття
- Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо виготовляв сакуру із шоколаду (ВІДЕО)
- Як за рік змінилася вартість шашлику для закарпатців (ВІДЕО)
- Великдень по-закарпатськи: у мережі жартівливо розповіли про приготування та святкування
- Приготування до Великодня: як це роблять на Закарпатті
- Різдво – особливе релігійне свято, до якого на Закарпатті й готуються по-особливому
До цієї новини немає коментарів