Богдан Андріїв звернувся до закарпатських нардепів з проханням не підтримувати законопроєкт №4101

Богдан Андріїв звернувся до закарпатських нардепів з проханням не підтримувати законопроєкт №4101
Про це міський голова Ужгорода написав у соцмережі Фейсбук.

 

"Звернувся до народних депутатів України від Закарпаття з проханням не підтримувати законопроєкт №4101-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» у поточній редакції. Однією з його норм пропонується звільнити «Укрзалізницю» від сплати податку на землю.

Плата за землю є одним із суттєвих джерел наповнення місцевих бюджетів, минулого року його частка в бюджеті Ужгорода склала 7%. Якщо цю норму приймуть, втрати нашого міського бюджету складуть 7 мільйонів гривень. Компенсації втрат місцевих бюджетів законодавча ініціатива не передбачає.

До того ж, через інші, вже прийняті законодавчі ініціативи, у 2021 році міський бюджет Ужгорода втратить ще 45 мільйонів гривень:

- 30 млн грн. внаслідок припинення дії законодавчої норми щодо зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів;

- 15 млн грн. через скасування інституції пайової участі у розвиток інфраструктури населених пунктів.

Призведе все це до зменшення видатків на охорону здоров’я, на оновлення комунальної інфраструктури, ремонти доріг, прибудинкових територій, будівель, розвиток громадського транспорту та багато інших важливих речей для розвитку міста.

Про те, що недопустимо скасовувати надходження для місцевих бюджетів плати за землю від «Укрзалізниці», уже звернулася Асоціація міст України, бо це дуже болюче питання для всіх громад.

Звичайно, зараз для всіх час дуже непростий, проте не можна збільшувати тягар на місцеві громади, для них із року в рік останнім часом вводяться суттєві обмеження щодо бюджетних можливостей. Сподіваюся, народні депутати від Закарпаття підтримають нас у законодавчому органі нашої держави", – пише Богдан Андріїв.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів