"Відтінки України": ужгородець Юрій Гандера – художник та коваль (ВІДЕО)

"Відтінки України": ужгородець Юрій Гандера – художник та коваль (ВІДЕО)
Ужгородець Юрій Гандера народився у сім’ї з угорським корінням. З дитинства любив малювати. Але, на жаль, чоловік не мав змоги здобути професійну освіту в сфері живопису. Натомість, закінчив мистецький навчальний заклад з художньої обробки металу.

 

Юрій Гандера - спокійна, врівноважена, та відкриталюдина з приємною усмішкою. Нинішній внутрішній баланс дався йому нелегко. Болісні рани, які отримав в дитинстві та юному віці, призвели до залежності. "Алкоголь знеболював ці рани. Допомагав не думати про них", - засвідчує Юрій. Падіння на дно зупинила зустріч зі священником, після якої він почав ходити на служби Божі. Дорога до повного зцілення тривала не один рік та, нині, він ділиться досвідом і допомагає іншим. Юрій впевнено стверджує: «Заради цього варто жити і, можливо, це означає для мене більше, аніж живопис, адже тут йдеться про живу душу». Подібно блудному сину, який повернувся до батька, і він знайшов свою місію в житті.

Редакторки: Габріелла Бровді, Оксана Мигаліско Оператори: Юрій Чудлай, Олексій Артем'єв, Мілан Товт Режисерка: Олександра Глущенко.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграм

 

22 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів