Новорічні підсвічники робить ужгородка Мар’яна Стахова

20 хвилин витрачає на роботу новорічного підсвічника ужгородка Мар’яна Стахова: "У першу чергу завжди приклеюються свічки. Потім – чи навкруг свічки декоруємо, чи якщо це чотири свічки, то перед свічками й за ними декоруємо дерев’яну основу, по-різному. Якщо минулого року більше робили за макетом з інтернету, то зараз це імпровізація, тобто роблю так, як бачу".
Матеріали майстриня заготовляє сама, деякі купує
"Таке, як сушені апельсини, шишки, горішки, жолуді, каштани, – це все ми самі готуємо, а штучну ялинку, різні прикраси, сніжинки – купуємо в місцевих магазинах", — розповіла майстриня.
За словами Мар’яни Стахової, її підсвічники можуть використовувати впродовж кількох років: "Мені вистачило (підсвічника — ред.) й на другий рік, тобто в мене свічки ще будуть і три роки горіти. Залежить все від того, як часто свічка буде горіти. Якщо тільки на Святий Вечір запалити для Святої вечері, то на кілька років. Прикраси абсолютно довго зберігаються, а свічку можна поміняти".
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- До 95-річчя Миколи Попенка – видатного композитора, диригента, художнього керівника Закарпатського народного хору
- Христина Керита: «Життя у мене видалося складним, але я не нарікаю»
- «Після того, як ми «прокосили» ворожу посадку «Шилкою», наші штурмовики зайшли туди майже без опору…» Історія бійця 128-ї бригади
- Із вівторка почав курсувати щотижневий безкоштовний евакуаційний рейс потяга № 45 за маршрутом "Суми – Ужгород"
- Наталя Зотова, репортерка, волонтерка, чиновниця, військова: "Два місяці на стабілізаційному пункті - найпотужніше, що сталося зі мною в житті"
- Звільнений з полону Максим Буткевич: “Я бачив, що таке «рускій мір» зсередини… Це справжній Мордор у плані цінностей і свободи”
- АТО, “Азов”, 11,5 місяців полону і повернення на службу. Історія бойової медикині, ужгородки Галини Зайцевої
- Реставрував найстаріший орган України: як закарпатець Шандор Шрайнер понад 15 років обслуговує музичні інструменти
- «Смак Ужгорода»: кулінарні картки з рецептами страв, які зможе приготувати кожен
- У Ставного є план. І не один. Як жити під час війни у селі і бачити перспективи
- «Я цілу ніч пробув у окопі з двома росіянами, котрі взяли мене в полон. Але вранці вийшов звідти до своїх, а вони залишилися назавжди…» Історія бійця 128-ї бригади
- Мріє повернутися у звільнений Маріуполь: Кіра Обединська про поранення, вивезення у ДНР і нагороду "Майбутнє України"
- "Дивлюсь на них і розумію, що все зробив правильно". Історія закарпатця, який став опікуном для трьох дітей
- «Я виріс тут, знаю всі місця з дитинства, тут живуть мої рідні – це моя земля. Тому мені є за що воювати…» Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у травні 1925-го
- Фільм закарпатця Дмитра Грешка “Дівіа” змагатиметься за Кришталевий глобус
- Розвідник "Азіат". Загиблий Герой із Ужгорода, головний сержант Віктор Кущик нагороджений трьома орденами "За мужність"
- «Я й від ФПВ тікав на швидкості 120 кілометрів, й під скиди потрапляв, і на протитанковій міні підривався… Але далі їжджу й ніколи не панікую!» Історія бійця 128-ї бригади Анатолія
- Інклюзивна кав’ярня “Янгол” святкує першу річницю: з якими викликами зіштовхнулися в роботі
- З пензлем і фотоапаратом, або Верховина в об’єктиві художника Андрія Коцки
До цієї новини немає коментарів