Новорічні підсвічники робить ужгородка Мар’яна Стахова

Новорічні підсвічники робить ужгородка Мар’яна Стахова
10 підсвічників у день робить ужгородка Мар’яна Стахова. Жінка займається такою справою другий рік поспіль. Минулого року робила новорічні віночки та підсвічники, цього ж – зробила акцент на підсвічниках.

 

20 хвилин витрачає на роботу новорічного підсвічника ужгородка Мар’яна Стахова: "У першу чергу завжди приклеюються свічки. Потім – чи навкруг свічки декоруємо, чи якщо це чотири свічки, то перед свічками й за ними декоруємо дерев’яну основу, по-різному. Якщо минулого року більше робили за макетом з інтернету, то зараз це імпровізація, тобто роблю так, як бачу".

Матеріали майстриня заготовляє сама, деякі купує

"Таке, як сушені апельсини, шишки, горішки, жолуді, каштани, – це все ми самі готуємо, а штучну ялинку, різні прикраси, сніжинки – купуємо в місцевих магазинах", — розповіла майстриня.

За словами Мар’яни Стахової, її підсвічники можуть використовувати впродовж кількох років: "Мені вистачило (підсвічника — ред.) й на другий рік, тобто в мене свічки ще будуть і три роки горіти. Залежить все від того, як часто свічка буде горіти. Якщо тільки на Святий Вечір запалити для Святої вечері, то на кілька років. Прикраси абсолютно довго зберігаються, а свічку можна поміняти".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів