Епідеміологиня Вікторія Тимчик: "У бригади, яка вакцинує закарпатців від ковід-19, розписані наперед три тижні"

Епідеміологиня Вікторія Тимчик: "У бригади, яка вакцинує закарпатців від ковід-19, розписані наперед три тижні"
Вікторія Тимчик - головна позаштатна експертка ДОЗ зі спеціальності "Епідеміологія", завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ ЗОЛЦ МОЗ України повідомила, що в Закарпатті минулого тижня стартувала вакцинальна кампанія.

 

За словами Тимчик, до Закарпаття надійшло загалом 14,5 тис доз вакцини, вона приїхала з дотриманням усіх умов, зберігається на складах. Мобільна бригада на запит закарпатців може здійснити вакцинування.

"Наразі розпочали вакцинацію серед тих закладів, які надають безпосередню допомогу хворим на ковід-19. Згодом будуть розширвати діапазон закладів, - уточнила Тимчик. - В середньому, процедура займає 8 хвилин. Мобільна бригада після розпитування пацієнта отримує згоду на щеплення, відтак вносить дані в відповідна базу даних МОЗ, і вся інформація зберігається. Це важливо для того, щоб, у разі, якщо будуть введені вимоги в Європі щодо обов'язкової вакцинації, наші громадяни змогли отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію для перетину кордону".

Наразі, як уточнили на брифінгу, працює тільки 1 мобільна бригада, в неї розписані всі дні на вакцинальну кампанію на три тижні наперд. Кожен заклад отримає графік для підготовки вакинальної сесії.

"Плануємо збільшити кількість бригад", - уточнила Тимчик. 

Як прозвучало під час брифінгу, найближчим часом повинні запрацювати 8 бригад.

 

01 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів