В Ужгороді відбудеться Uzhhorod Sakura Half Marathon

В Ужгороді відбудеться Uzhhorod Sakura Half Marathon
В Ужгородському прес-клубі відбулася пресконференція організаторів Uzhhorod Sakura Half Marathon, який пройде в Ужгороді 18 квітня.

 

Організатори -- Uzhhorod Running Club, Bodyzone Run Club, G-Family, пише Zaholovok.

Раніше півмарафон проходився восени у 2018 та 2019 роках. Минулого року подію відклали. Цього року, як розповіла Уляна Кононенко, на численні прохання учасників та жителів міста, організатори прийняли рішення провести півмарафон у період цвітіння сакур.

«Забіг буде відбуватися в центрі Ужгорода, старт -- біля Совиного гнізда. Далі маршрут пролягатиме вулицями міста, через транспортний міст, по набережних, - каже Уляна Кононенко- учасники долатимуть півмарафон, 10 км та естафету 4х5 км».

Фото

Реєстрація триватиме до 1квітня https://www.facebook.com/uRunClub/, наразі зареєструвалися близько 200 учасників. У минулі роки охочих було до 500 осіб, але пандемія внесла свої корективи.

Юліанна Гудзь зауважила, що всі особливості карантинного періоду враховано і організатори сподіваються, що 18 квітня ситуація дозволить провести захід, у разі чого півмарафон перенесуть онлайн.

«Ми ведемо повноцінну підготовку як до офлайн забігу, якщо все таке Ужгород буде в «червоній» зоні переведемо в онлайн фоматі віртуально. – каже Юліанна Гудзь, - залишається тиждень до завершення реєстрації, запрошуємо не тільки ужгородців (чимало учасників зареєструвалося з Києва. Львівської та Волинської областей). Це буде незабутній забіг».

Фото

На час забігу деякі вулиці у місті планують перекрити. Микола Фомішкін закликав водіїв не нервуватися, поважати спортсменів і бути готовим об’їхати тимчасові перепони.

«Бігтимуть учасники на дистанції 21 км та 10 км. Будуть призові місця та грошові призи завдяки спонсорам», – додав Микола Фомішкін.

Він також розповів, як відбуваються забіги у форматі онлайн. Існують різноманітні програми, які фіксують момент старту і фінішу кожного бігуна, який вирішив приєднатися і біжить на своїй території, є запис треку. Дані надсилаються організаторам.

Фото

Цього разу організатори не робитимуть дитячі забіги, під питанням також благодійний забіг через карантинні обмеження.

 

30 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів