Нарцисова краса міста Перечина

Нарцисова краса міста Перечина
На календарі 12 квітня. Останні дні виявилися теплими, все почало квітнути і розпускатися на очах.

 

У Перечині на клумбах, у керті, в зАгороді домінують квіти жовтого кольору. Ніжні примули, пишні нарциси так і радують наш погляд і покращують настрій – стільки в них тепла, краси, сонця.

– Дуже люблю квіти. У мене вони викликають позитивні емоції. На городі трохи попрацюю, а потім стану відпочити і милуюся нарцисами. Яку красу створила природа! Залюбки доглядаю клумбу біля нашого під’їзду. З сусідками посадили різні квіти, аби цвіли з ранньої весни до пізньої осені, – розповіла кореспонденту “Карпатського об’єктива” Валентина Володимирівна.

Минулого тижня, перед Благовіщенням, у Перечині випав сніг, температура понизилася до -7 градусів. Квіти похилися, пелюстки потемніли. Господині за серце хапалися, мало не плакали. На щастя, квіти ожили, і тепер у місті панує нарцисова краса.

Цікаво, що ніхто із моїх співрозмовниць нарциси не продає, хоча і має їх чимало. Дехто несе до церкви.

– Гляньте, який гарний жовтий нарцисовий килим перед нашою хатою. Годі дібрати епітети, слова, аби описати цю нарцисову красу. Хіба я можу це зрізати і продати? Та ніколи в житті! – емоційно каже пані Марія.

Неля Іванівна зізналася, що нарциси, як зрештою й інші квіти у керті, допомагають їй пережити тривожні часи світової пандемії, викликані коронавірусом.

Пишно цвітуть нарциси і в братів Іваників. Василь та Андрій уже в роках, але квіти ще вирощують, бо люблять їх.

На деяких квітниках пишно цвітуть не тільки жовті нарциси, а і білі, бежеві – різних сортів. Цвітіння нарцисів триває майже місяць.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

Карпатський об`єктив

 

12 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів