Дзвін Перемоги відкрили сьогодні в Ужгороді. Меморіальний символ встановили на Пагорбі Слави до Дня пам’яті та примирення

Дзвін Перемоги відкрили сьогодні в Ужгороді. Меморіальний символ встановили на Пагорбі Слави до Дня пам’яті та примирення
Проєкт меморіальних символів ініціював Президент Володимир Зеленський, в Україні планується встановити чотири дзвони: Дзвін Пам'яті в Луганській області і Дзвін Перемоги в Закарпатській області – вони мають символізувати початок і завершення звільнення території України у Другій світовій війні, а також Дзвін Миру в Донецьку і Дзвін Єдності в Сімферополі, які ознаменують повернення Україні всіх її територій.

 

У заходах до Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом взяли участь голова Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Полосков, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, в.о. Ужгородського міського голови, заступник міського голови Вадим Борець, заступник міського голови Василь Гомонай, керівники правоохоронних та силових структур, священнослужителі, представники ветеранських організацій, військові, волонтери.

Урочистості традиційно почали біля пам’ятника “Україна – визволителям” на українсько-словацькому кордоні, продовжили на площі Кирила і Мефодія біля пам’ятника „Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни” і завершили на Пагорбі Слави. Присутні вшанували пам’ять загиблих, що полягли у боротьбі за визволення України та перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, поклали квіти і до могил загиблих в АТО на сході України закарпатців та до Вічного вогню.

Ужгородська міська рада

 

 

08 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів