Іван Крулько: Люди мають самі обирати старост, які будуть представляти їхні інтереси в ОТГ

Іван Крулько: Люди мають самі обирати старост, які будуть представляти їхні інтереси в ОТГ
«Батьківщина» вважає, що старости в об’єднаних територіальних громадах мають обиратися людьми, а не призначатись відповідними радами.

 

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час розгляду проєкту постанови №4535-П.

«На практиці трапляється, що від усієї громади старостою призначають не того, кого люди підтримують у селі, а того, кого визначив і запропонував голова відповідної ОТГ. Такий староста не може представляти громаду, бо не має ані авторитету, ані поваги односельчан, ані професійних здібностей», – пояснив Іван Крулько.

Парламентарій закликав народних депутатів відходити від такої хибної практики і нагадав, що в Україні вже були часи, коли старост призначали «згори» – коменданти під час фашистської окупації.

«Зараз відбувається свідома політика зі знищення села і поселенської мережі через закриття шкіл, ФАПів, клубів, через розпродаж земель, проти чого категорично проти виступає «Батьківщина» і вимагає референдуму на цю тему. Якщо хочемо зберегти Українську державу, маємо думати про те, щоб село розвивалось. А село буде розвиватись тоді, коли кожен житель відчуватиме, що до нього є повага з Києва, що його інтереси відстоюються, у тому числі через своїх старост», – резюмував Іван Крулько.

ba.org.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів