Місячник здачі крові розпочався в Закарпатській Станції переливання крові

Місячник здачі крові розпочався в Закарпатській Станції переливання крові
Відсьогодні, 1 червня впродовж місяця триватиме місячник здачі крові в Закарпатській обласній станції переливання. Про це сьогодні розповіла завідувачка відділу станції Марія Фантич. За її словами, проводять таку акцію до Всесвітнього дня донора, який відзначають 14 червня.

 

Олеся Тотар разом з чоловіком здають кров у Закарпатській обласній станції переливання крові два роки поспіль.

"Це взагалі, я вам скажу, дуже добра справа, безкоштовна, тому всіх прошу долучатися, — сказала жінка. — Загалом здаємо, якщо просять знайомі, якщо треба. Це вже другий випадок, коли нас попросили знайомі, тому здаємо. Чоловік частіше здавав, а я в декреті, тому не так. Ми здаємо і просто так. Почуваюся нормально".

Завідувачка відділу обласної станції переливання крові Марія Фантич каже: присвятили місячник до Всесвітнього дня донора.

"Це орієнтовано здебільшого на молодь. Потрібна молода кров, тому потрібно залучати молодь. Молодь – це перспектива, це здоров’я. Це безпечна кров. Завжди в нас обмаль крові з резусом мінус. Ми кожного дня потребуємо, бо кров має термін придатності й зберігається максимум до 40 днів, тому її завжди треба поновлювати", — пояснила Марія Фантич.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів