Макове поле на Закарпатті квітнутиме ще місяць

Макове поле на Закарпатті квітнутиме ще місяць
Макове поле квітне у Мукачеві. За словами ботаніка Олега Колесника, такі рослини самі засіюються і розмножуються на сільськогосподарських угіддях. Поле стало фотозоною для закарпатців і гостей області.

 

Подружжя Ігор та Наталія Калинич прийшли на макове поле зробити фото: "Ще візьмемо сина з собою після садочку. Нас зараз тут троє, а потім візьмемо ще одну дитину", — сказав Ігор Калинич.

"Дуже класно. Взагалі такі емоції. Так красиво, так гарно. Хочеться фотографуватися. Настрій піднімається. Я така щаслива, мені здається, що все так добре", — додала його дружина.

Фото на маковому полі зробила й ужгородка Ольга Якубик із онуком.

"Проїжджали повз і вирішили зробити. У принципі нам дуже сподобалося червоне поле, я ніколи такого не бачила", — сказала жінка.

Степан Сабов відвідав макове поле, щоб зробити подарунок дружині: "Я з міста Мукачево. Приїхав спеціально, щоб нарвати маки для своєї коханої дружини. Це краса, це дуже красиве природне явище". Ботанік Олег Колесник розповів: це поле, до якого приїжджають мукачівці та гості міста, спеціально не засіювали. За його словами, тут росте дикий мак.

"Називається мак-самосійка, тобто це є представник сагітальної флори, а саме – сільськогосподарський бур’ян. Звичайно, що їх можна розводити, але якщо складаються певні умови на сільськогосподарських полях, він сам може утворювати такі спалахи чисельності, якщо не доглядати за сільськогосподарськими угіддями. Як декоративний його не розводять, бо це є досить злісний бур’ян. В інших сферах його не використовують, бо він не годиться, як лікарську сировину його теж не використовують", — пояснив ботанік.

За словами Олега Колесника, поле з диким маком має ще квітнути у Мукачеві місяць-півтора.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів