З 1 липня в Мукачівській громаді не можна продавати та використовувати пластикові речі

З 1 липня в Мукачівській громаді не можна продавати та використовувати пластикові речі
З 1 липня в Мукачівській ОТГ не можна буде продавати пластикові квіти, вінки, та корзини. Таке рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За словами речника Мукачівської міської ради Владислава Микити, підприємці до кінця цього місяця мають розпродати такий товар.

 

Для того, щоб розпродати товар – пластикові квіти, вінки, корзини – підприємці Мукачева мають час до 1 липня. Бо саме з цього часу за рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки такі товари продавати заборонено. Суспільне відвідало міський базар, де є точки продажу пластикових вінків, аби запитати, чи знають про таке розпорядження продавці, та що планують робити із товаром, який залишиться. Від коментарів вони відмовилися.

На цьому ж базарі продає живі квіти Магдалина Паламарчук. Жінка каже: підтримує рішення комісії.

"Учора ми були на цвинтарі, якраз був похорон, викопали яму й там були ці пластикові вінки, то вже 17 років було закопане там в глині, — розповіла жінка. — Воно не розкладається. Звісно, воно засмічує нашу землю, нашу планету. І ці штучні кульки, то з тим треба боротися. Як саме, ми не знаємо. Я підтримую таке, звісно. Нам у церкві так говорять, щоб ми не носили на цвинтар такі вінки великі, а краще живі квіти. Я особисто несу троянди. Воно швидко зів’яне, але воно красивіше виглядає. А так я люблю все живе".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів