На Закарпатті ремонтують дорогу поряд із єдиною у світі ГЕС, що розміщена на двох річках

На Закарпатті ремонтують дорогу поряд із єдиною у світі ГЕС, що розміщена на двох річках
На автомобільній дорозі регіонального значення Р-21 Долина - Хуст цілодобово тривають ремонтні роботи на ділянці від Нижнього Бистрого до Березова. Про це повідомляє перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

 

Планують відновити всі 84 км автошляху.

«У ці дні підрядник проводить укріплюючі роботи, встановлюючи габіони. Водночас і вдень і вночі працює бригада над улаштуванням основи дорожнього одягу з крупнозернистого щільного асфальтобетону», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, аби дотриматися всіх вимог та стандартів і зробити покриття міцним та надійним, підрядник ліквідовує пучини, проводить попереднє підготовче фрезерування, влаштовує регенераційні конструктивні шари за технологією «холодний ресайклінг.

Наступний етап – нанесення фінішних шарів для ідеально рівного покриття.

У Нижньому Бистрому знаходиться єдина у світі гідроелектростанція, що розташована на двох річках одночасно – Теребле-Ріцька ГЕС. Дві річки – Теребля та Ріка – протікають тут майже паралельно, але на різних рівнях: Теребля тече на 210 метрів вище від Ріки. У місці максимального зближення відстань між Тереблею та Рікою становить лише 4 кілометри. У місці єднання можна спостерігати унікальне явище: води двох річок зовсім різні, і це видно неозброєним оком, а змішуються вони лише через кількасот метрів.

Закарпатська ОДА

 

 

25 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів