Від 200 грн за українську та від 600 грн за імпортну: продаж ялинок в Ужгороді

Від 200 грн за українську та від 600 грн за імпортну: продаж ялинок в Ужгороді
Від 200 гривень цьогоріч починається ціна в Ужгороді за українську ялинку. За імпортну вартість стартує від 600 гривень. В Ужгороді офіційно дозволили продавати новорічні дерева в 11 місцях. Про це Суспільному повідомив начальник управління економічного розвитку міськради Павло Логвінов. За його словами, торгують ялинками закарпатські та львівські підприємці.

 

Перший день вийшов торгувати ялинками 20 грудня в Боздоському парку Василь зі Львівщини. За його словами, придбав їх у Турківському лісомисливському господарстві. Наразі привіз 20 дерев. Станом на 12:00 каже: ялицю чи смереку у нього ще не купували.

"Від метра, навіть від 50 сантиметрів, і пішло до верху – до 3-х метрів. 200 гривень є, 250 є, 300 гривень — залежить від ялиночки, — каже чоловік. — Дуже багато із Закарпатської області хочуть дуже густі й щоб були "серебрянки" – вони полюбляють такі ялиночки. І якщо буде дешева, то вони купляють, звичайно. – А в лісгоспі їх маркували вам? – Все в лісгоспі. Й тут навіть дозвіл виписано – 2000 тисячі гривень. От у мене є дозвіл, який я виписав, щоб мене ніхто не чіпав. Це все офіційно".

Ялинками з Чехії та Данії у Боздоському парку торгує ужгородка Олександра. Вона вже четвертий день поспіль продає ялинки. Боздоський парк, як і минулоріч, визначили головним місцем для продажу новорічних дерев у місті. Там із 15 до 30 грудня триватиме новорічно-ялинковий ярмарок.

"Данські трошки, бачите, вони блистять гарніше, — каже Олександра. — І вона м’якша. А ці (чеські) трошки колючіші, але вони більше пахнуть. З данських більше беруть великі, а з чеських – маленькі. – Скільки вже продали ялинок? – Може десь біля 20, може 30. Маленька ялинка коштує 600 гривень, але якщо вона трохи нижча, то віддамо за 500-450. А найдорожча ялинка в нас – 3000 тисячі гривень. Це триметрові".

З 18 грудня можна продавати ялинки й на вулиці Закарпатській. Продавець коментувати на камеру відмовився. Не на камеру розповів: торгує ялинками з Данії. Їхня ціна стартує від 1000 гривень за 1,5-метрову. Загалом, в Ужгороді визначили 11 місць для продажу ялинок, – повідомив начальник управління економічного розвитку Павло Логвінов.

"До нас звертаються підприємці й вони вказують, протягом якого періоду вони здійснюватимуть свою діяльність, — сказав Павло Логвінов. — За кожен день здійснення їхньої діяльності вони сплачують до бюджету міста встановлену плату. Місто з запасом дозволяє на два тижні, але фактично основний пік продажу ялинок буде все ж таки після 20 чисел. Є два періоди продажу ялинок – один починається з 15-16 грудня – це починається облаштування торгових точок, завіз ялинок, але все ж таки пік продажу починається з 25 числа".

Поліцейські, за словами речниці Ганни Дан, перевірятимуть чи є чипи на ялинках та чи підприємці торгують у визначених місцях.

"Якщо йде мова про торгівлю у не встановлених місцях тоді на правопорушника складають адміністративний протокол, — пояснила речниця. — І санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 119 гривень. Якщо ж іде мова про продаж ялинок, які не мають відповідних бирок – тут вже штрафи трохи більші від 510 гривень до 1700 гривень".

Ялинки можуть продавати в Ужгороді, за словами Павла Логвінова, до 31 грудня.

Суспільне Закарпаття

 

20 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів