Гуманітарну допомогу з Португалії привезли на Закарпаття

Гуманітарну допомогу з Португалії привезли на Закарпаття
Ліки, одяг, взуття, сумки, ковдри та продукти привезли шістьма вантажівками з Португалії в Ужгород 3 квітня. Усю гуманітарну допомогу передали волонтерам Всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця”, — розповіла Суспільному волонтерка Таїсія Симочко. За її словами, прибуло близько 100 тонн вантажу.

 

5 днів на Закарпаття з Португалії віз гуманітарну допомогу Петро Джеба. Чоловік родом з Тернопільської області, а 21 рік живе в Португалії. Петро каже: разом з водіями вантажівок допомогу везли і рятувальники.

"Дуже багато допомагали, надавали нам підтримку, надавали більше розголосу, щоб люди знали, що проводиться акція допомоги. Допомагали нам під час дороги, бо є нюанси, звісно, що є. Власник транспортної фірми підприємства, де я працюю, надав безкоштовно 6 машин з водіями", — розповів Петро Джеба.

Гуманітарну допомогу для України збирали всі охочі та українська діаспора в Португалії — розповідає волонтер Міґель Кервалі.

"Останні новини, які надходять з України, є дуже сумними для нас і ми не можемо залишатися осторонь. Ми всі разом з вами. Загалом є близько 100 тонн гуманітарного вантажу, що було зібрано португальською спільнотою для того, щоб допомогти людям", — розповів Міґель Кервалі.

Гуманітарна допомога з Португалії надійшла Всеукраїнському благодійному фонду “Серце до серця”, — каже волонтерка Таїсія Симочко. З фонду допомогу надсилають у регіони, які її потребують.

"Ми створили онлайн-заявки, які заповнюють люди з усіх куточків України. Допомога буде розподілена між заявками, які приходять. Вони приходять з Миколаєва, Запоріжжя, Харкова, Чернігова, Києва, Одеси. До прикладу, одна із цих вантажівок буде перевантажена зразу на Запоріжжя, оскільки Запоріжжя зараз приймає багато переселенців із Маріуполя і їхні потреби щодня зростають", — розповіла Таїсія.

Представниця Всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця” Закарпаття Марія Рущак розповіла: ліки та медичні засоби, які привезли з Португалії, заберуть до їхнього логістичного центру з медикаментами, а звідти розподілять по всій Україні.

"Щодня ми відправляємо понад 30 пакунків вантажівками, потягами, а також “Новою поштою” в усі куточки України. Тут на місці, куди звертаються вимушені переселенці, ми нікому не відмовляємо й обов'язково допомагаємо усім необхідним, адже в нас є дуже рідкісні ліки, які ніде не можна дістати, тому ми навіть по одній коробці даємо, впаковуємо ще якихось потрібних речей і відправляємо всюди, куди “Нова пошта” може доставити нашу продукцію", — розповіла Марія.

За словами Марії Рущак допомогу, яка надходить до їхніх складів, волонтери дають вимушеним переселенцям, воїнам Збройних Сил України та територіальної оборони, а також жителям усієї України, котрим це потрібно.

 

 

04 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів