Сусідні області України й Угорщини організували для переселенців Закарпаття великодні гостинці

Сусідні області України й Угорщини організували для переселенців Закарпаття великодні гостинці
1500 великодніх шинок з угорської сторони та стільки ж пасок з української силами Закарпатської обласної ради, Закарпатської військової адміністрації та Ужгородської міської ради було організовано на передодні Великодня для тимчасово переселених осіб, котрі проживають на Закарпатті.

 

Учорв зі святковими гостинцями на Україну прибула угорська делегація на чолі з головою загальних зборів області Саболч Сатмар Берег, що межує із Закарпаттям, Оскаром Шестаком та у складі Ондраша Кіша, голови комісії Загальних зборів з питань міжнародних відносин та транскордонного співробітництва, генерального секретаря асоціації «Hieroteosz» та Андреї Сабоне-Цап, директора ЄОТС ТИСА.

Організувати основу великоднього кошика для наших співвітчизників, які через бойові дії вимушені були залишити свої домівки, керівники областей запланували 12 квітня під час засідання ЄОТС ТИСА в Закарпатській обласній раді.

У результаті половину з 1500 шинок було закупила асоціація «Hieroteosz», а іншу половину – придбано за кошти області Саболч-Сатмар Берег та особисті кошти її очільника Оскара Шестака.

Учора шинки та паски доправили до Ужгородського греко-католицького собору, де й народилася ідея цієї акції. Звідси великодні смаколики вже почали розвозити локаціями, де проживають тимчасово переселені українці.

Частину гостинців роздали найбільш соціально-незахищеним із вимушених переселенців в Ужгородському Палаці для дітей та юнацтва (ПАДІЮН) та спорткомплексі УжНУ "Буревісник".

«Незважаючи на те, що надворі війна, цією акцією ми прагнули зробити свято для тих українців, які, втікаючи від обстрілів, сьогодні опинилися за межами своїх домівок. По-перше, вони мають знати, що про них ніхто не забув, а по-друге – вони такі ж самі українці, як і ми. Закарпаття тепер наш спільний з ними дім. А у домі, у сім’ї люди мають допомагати один одному. Окрема подяка - нашим угорським друзям, завдяки яким вдалося сформувати ці гостинці», - розповів, підсумовуючи акцію, Володимир Чубірко.

«З початку війни Європеське об’єднання територіального співробітництва ТИСА надало Україні понад 140 тон різноманітної гуманітарної допомоги. Це була допомога школам, садочкам та іншим закладам, де проживають тимчасово переселені українці. Крім того це – й допомога медпрепаратами та обладнанням закладам охорони здоров’я. Коли почули пропозицію голови Закарпатської облради організувати великодні подарунки для тимчасових жителів Закарпаття, дали добро і почали працювати над її реалізацією. Ми й надалі підтримуватимемо гуманітарно Закарпаття, бо так роблять справжні сусіди», - прокоментував подію Оскар Шестак.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

 

 

24 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів