До Міжнародного дня музеїв ужгородський скансен підготував насичену програму

До Міжнародного дня музеїв ужгородський скансен підготував насичену програму
У музеї архітектури та побуту в Ужгороді сьогодні – насичена програма. До Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня, ужгородський скансен, зокрема, підготував виставку авторських різьблених робіт із власної фондової збірки «Різьбярське мистецтво Закарпаття».

 

На відкриття завітав і заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, передав вітання від міського голови Богдана Андріїва, депутатів, подякував керівнику музею Василю Коцану, колективу закладу за велику щоденну роботу. Відзначив, що оскільки  працював поруч, на юридичному факультеті УжНУ, неодноразово мав можливість бачити, як багато гостей нашого міста щодня відвідують скансен, долучаються до історії, культури, Ужгорода, Закарпаття.

Участь у відкритті програми до Міжнародного дня музеїв узяли також перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, начальник департаменту культури, національностей та релігій ОДА Євген Тищук, начальниця управління культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Ольга Василиндра,

Також сьогодні у скансені презентували книгу «Колекція ікон Закарпатського музею народної архітектури та побуту», виданої у рамках міжнародного проекту «Культурні зв’язки – культурна мобільність у прикордонному регіоні». Крім того, до 16:00 тут різні активності для дітей та молоді – майстер-класи з гончарства, ліплення з глини, вишивки, бісероплетіння, виготовлення ляльки-мотанки, орігамі, малювання.  На території музею працює ярмарок-продаж виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва, закарпатського вина та меду, а  також святкова фотозона.

Відвідувачі зможуть сьогодні оглянути постійно діючу експозицію музею під відкритим небом, експозиції – «Вишиті рушники та фаянсові тарілки» та «Видання ужгородського скансену», персональну виставку живопису Марини Чопей «Весняночка», виставку різьблених робіт з фондової збірки ужгородського скансену «Різьбярське мистецтво Закарпаття», долучитися до благодійних виставок-продажу авторських писанок, художніх робіт Владислава Ганзела, книги «Моє місто» Лариси Селіхової, а також робіт вихованців медико-реабілітаційного центру «Дорога життя».

Для дітей підготували квестову екскурсію експозиціями ужгородського скансену.

Ужгородська міська рада

 

18 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів