На Закарпатті у підприємця з Запоріжжя вилучили бочки з мастилами на майже мільйон гривень

На Закарпатті у підприємця з Запоріжжя вилучили бочки з мастилами на майже мільйон гривень
100 бочок з мастилами, вартістю 970 тис. грн, вилучили митники у гендиректора запорізької фірми на Закарпатті. Їх незаконно ввезли на територію України, — повідомила Суспільному речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

За її словами, згідно з документами підприємець завіз на територію України бочки з моторним мастилом. Вага брутто ввезеного вантажу — 19,7 тис. тонн, вартість — майже 29 тис. доларів. Виробником, відправником та продавцем даного товару вказано грузинське підприємство, а покупець – товариство в м.Запоріжжя.

"Під час огляду автомобіля інспектори встановили, що на бочках з олією маркувальні етикетки, у відповідності яких товар виготовлено та розфасовано фірмою, що розташована на тимчасово окупованому Бердянську. У результаті перевірки, з’ясувалося, що даний товар незаконно вивезли в Грузію, а затим через Румунію ввезли на митну територію України", — повідомила речниця.

Гендиректор запорізької фірми надав Закарпатській митниці неправдиві відомості щодо країни походження, відправника товару, вчинивши правопорушення, передбачене ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Відносно керівника склали протокол про порушення митних правил. Бочки з мастилом вилучили на склад митниці до рішення суду. Чоловіку загрожує штрафу в розмірі 100% вартості товарів та їх конфіскацію.

 

06 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів