В Ужгороді перейменували школу імені Чайковського

В Ужгороді перейменували школу імені Чайковського

 

В Ужгороді перейменували музичну школу імені Чайковського. Таке рішення прийняли 14 липня на засіданні сесії міськради, — повідомили на сторінці відомства.

Зробили це за зверненням трудового колективу, — повідомив Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. За його словами, школу перейменували на "Ужгородська музична школа №1". Школа носила ім'я П.І.Чайковського від дня свого заснування. Тоді, у 1945 році, першій відкритій в Закарпатті музичній школі присвоєно було ім'я російського композитора, — повідомили на Facebook-сторінці Ужгородської музичної школи, - пише Суспільне Закарпаття.

Ситуацію з перейменуванням навчального закладу коментують у школі коментують так:

"П.І.Чайковский — дійсно геніальний композитор, але вважаємо, що мистецька школа найзахіднішого обласного центру України має носити ім'я українського генія! А їх тільки в нашій школі вчилося і працювало достатньо! Щоб зараз поспіхом нікого не образити, вирішили лишити просто констатацію факту — №1! Адже ми дійсно були першим мистецьким закладом Закарпаття! А після нас вже відкривали музичне училище, створювали закарпатський народний хор..."

 

14 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів