В Ужгороді відбудеться культурно-мистецький проєкт "Жива спадщина"

В Ужгороді відбудеться культурно-мистецький проєкт "Жива спадщина"
З метою збереження традиційної культури Закарпаття, ознайомлення із нематеріальною культурною спадщиною нашого краю та різнобічної підтримки майстрів народних ремесел у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту 28 серпня о 13 годині відбудеться культурно-мистецький проект «Жива спадщина».

 

До участі залучено 12 територіальних громад Закарпаття. В рамках проекту  майстри будуть демонструвати й розповідати кожен, зокрема, про своє ремесло.

Віра Вучкан репрезентує лозоплетіння, що побутує в селі Іза на Хустщині. Про художнє ткацтво села Черна розповідатиме Василь Івашко, а Віктор Петровці поділиться таємницями Лисічівського ковальства. Присутні також матимуть нагоду ознайомитися із Великоберезьким перебірно-човниковим ткацтвом, Великодоброньським ткацтвом, вовноткацтвом Закарпатської Гуцульщини тощо.

Гурмани зможуть продегустувати новоселицьку слив’янку Івана Рацина під смачну гуцульську бриндзю та колочавську ріплянку, скуштувати сливовий леквар, що вже понад століття варять у селі Геча. Шанувальники народної пісні та танців побачать й почують виступи самобутніх та славних колективів, а також окремих виконавців. Серед них унікальний народний аматорський фольклорний колектив с. Пацканьово «Газдині» та зразковий аматорський колектив «Сколомийка». Ініціатор та організатор проведення проекту «Жива спадщина» – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР..

 

Володимир Мишанич, Закарпаття онлайн

 

22 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів