Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні відвідала Ужгород (ФОТО)

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні відвідала Ужгород (ФОТО)
Канада беззаперечно підтримує Україну і буде робити й надалі все можливе, щоб допомогти нашій державі у боротьбі із російським агресором, щоб українці здобули перемогу. Адже Україна бореться за цінності, які важливі і близькі народу Канади.

 

Під час зустрічі із міським головою Ужгорода Богданом Андріївим це сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні пані Лариса Ґаладза, яка цими днями перебуває із робочим візитом на Закарпатті. В Ужгороді вона вперше.

Пані Посол додала, що Канада підтримує Україну зброєю, фінансово, у гуманітарній сфері. Канада стала однією з перших країн, яка ухвалила рішення про визнання геноциду українського народу, парламент цієї країни перший законодавчо прописав можливість використовувати заарештовані російські активи на користь України. Стосунки на всіх рівнях зараз дуже активні, канадці щиро підтримують Україну, наголосила дипломатка.

У зустрічі взяли також участь старший аналітик відділу двосторонньої співпраці Посольства Канади в Україні Лукаш Лукашек, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич, її заступниця Вікторія Білас.

Сторони, зокрема, обговорили, як змінилося життя обласного центру Закарпаття із початком повномасштабного вторгнення росії, допомогу переселенцям, економічну ситуацію та роботу підприємств в Ужгороді, потреби міста, співпрацю з міжнародними організаціями.

Міський голова Богдан Андріїв розповів, як із перших днів збройної агресії росії у лютому минулого року ужгородці згуртувалися, щоб допомагати співвітчизникам і продовжують це робити й донині, як міська рада підтримує військових, про виклики, які постали перед громадою. Наголосив, що кожен на своєму місці, і тут, у тилу, робить усе можливе для наближення перемоги.

Богдан Євстафійович подякував Ларисі Ґаладзі і в її особі усьому канадському народу за постійну допомогу та підтримку України, особливо зараз, у часі війни.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

10 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів