На Закарпатті виготовлятимуть власне "шампанське" та нові "коньяки"
Про це розповів директор компанії Дмитро Шолудько під час бізнес-туру в межах IV Міжнародної благодійної науково-практичної конференції «Виноградарство і виноробство України в умовах воєнного стану: вчимося перемагати!», інформує AgroPortal.
За словами Дмитра Шолудька, це буде перше в сучасній історії України виробництво ігристих вин повного циклу акратофорним резервуарним періодичним способом на території Закарпаття. Раніше ігристе вино Carpathian Sekt, яке створювали винороби «Шато Чизай» із власного винограду, розливали на заводі партнерів.
«Ми ведемо історію з 1995 року. У нас є два виробничі майданчики. Виробництво з первинного виноробства розташоване в селі Оросієво. Цього року там переробили приблизно 1,5 тис. т винограду. Там розташований і новий завод, адже ми отримали ліцензію на виробництво виноградних спиртів, виноградного спиртового дистиляту і коньяків України. Ми вже викурили першу партію виноградного спирту з чистого сорту Черсегі Фюсереш. Для цього виробництва реконструювали будівлю під дистиляцію та закупили обладнання», — зазначив Дмитро Шолудько.
В компанії підкреслюють, що популярне ігристе Carpathian Sekt із локальних сортів винограду буде суто закарпатським продуктом: від грона і до келиха. Перший розлив на новій лінії розливу вже відбувся в грудні 2022 року.
До теми
- В Ужгороді триває реєстрація учасників виставки-конкурсу «Міс-кіс 2024»
- Закарпатський рибоохоронний патруль нагадує про заборону вилову струмкової форелі
- Виробництво препаратів крові: Biopharma будує завод в Ужгороді й планує ще один в Румунії
- ГРВІ та грип: лікарі назвали час зростання кількості хворих
- Закарпатська обласна станція переливання крові: хворі та поранені потребують вашої допомоги - долучайтеся до донорства
- 70% врожаю хурми - втрачено: як посуха пошкодила врожай на Закарпатті
- "Добрі справи Закарпаття" придбали ще одну автівку для ЗСУ
- Андрій Русин: "Захворюваність та смертність від раку молочної залози в Закарпатській області продовжують зростати"
- Бренд екопаперу закарпатця Валентина Фречки почав співпрацю з Uber Eats у Парижі
- В обласну лікарню імені Андрія Новака вчетверте приїхали провідні мікрохірурги зі США
- Срібна призерка Паралімпіади Надія Дьолог вчить йти до мети: в Ужгороді проводять тренінги-практикуми для людей з інвалідністю
- Вони нам — захист, ми їм — зброю: «Повернись живим» збирає 100 мільйонів для двох бригад із Закарпаття
- Військовим і цивільним пацієнтам в Ужгороді бракує донорської крові всіх груп
- Батько шістьох дітей пішов на фронт: історія рома із Закарпаття, який залишився без ноги, захищаючи Україну
- Грудне годування і догляд за дитиною: в Ужгороді влаштовують захід для матусь
- Дитячі табори, туристичні вікенди, заняття в екоклубі: «Щасливі діти» кличуть до нових пригод на Закарпатті
- Екобудиночок в горах, де на картинах розквітають маки
- УжНУ - у топ-20 вищих навчальних закладів країни
- Активне життя: на базі Нижнібистрівского прихистку для вимушених переселенців провели зусстріч для клубів за інтересами
- Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
До цієї новини немає коментарів