На Закарпатті виготовлятимуть власне "шампанське" та нові "коньяки"

Про це розповів директор компанії Дмитро Шолудько під час бізнес-туру в межах IV Міжнародної благодійної науково-практичної конференції «Виноградарство і виноробство України в умовах воєнного стану: вчимося перемагати!», інформує AgroPortal.
За словами Дмитра Шолудька, це буде перше в сучасній історії України виробництво ігристих вин повного циклу акратофорним резервуарним періодичним способом на території Закарпаття. Раніше ігристе вино Carpathian Sekt, яке створювали винороби «Шато Чизай» із власного винограду, розливали на заводі партнерів.
«Ми ведемо історію з 1995 року. У нас є два виробничі майданчики. Виробництво з первинного виноробства розташоване в селі Оросієво. Цього року там переробили приблизно 1,5 тис. т винограду. Там розташований і новий завод, адже ми отримали ліцензію на виробництво виноградних спиртів, виноградного спиртового дистиляту і коньяків України. Ми вже викурили першу партію виноградного спирту з чистого сорту Черсегі Фюсереш. Для цього виробництва реконструювали будівлю під дистиляцію та закупили обладнання», — зазначив Дмитро Шолудько.
В компанії підкреслюють, що популярне ігристе Carpathian Sekt із локальних сортів винограду буде суто закарпатським продуктом: від грона і до келиха. Перший розлив на новій лінії розливу вже відбувся в грудні 2022 року.
До теми
- Закарпатців закликають стати донорами крові напередодні різдвяно-новорічних свят
- Інструктор «Устім» - про навчання майбутніх операторів ССО
- "Я не міг загинути, коли мене чекала така дівчина": історія чопського прикордонника Євгенія
- Ужгородець Назар Тафій волонтерить на потреби війська та пише наукову роботу про збірку Андрія Любки
- «Ремонтуємо навіть натівську зброю, до якої немає інструкцій…» Історія бійця 128-ї бригади Івана
- «У мене помінялося ставлення до росіян. На початку повномасштабки була ненависть, а тепер з’явилося презирство…» Історія бійця 128-ї бригади Роланда
- Позивний «Трамп» - Віктор з Страбичова пройшов шлях від солдата до капітана у 101-й окремій бригаді територіальної оборони Закарпаття
- «До війни я випікав у ресторані «Наполеони» й «Медовики», а зараз у нас найпопулярніший – вафельний торт зі згущонкою». Історія бійця 128-ї бригади Богдана
- Тренується шість днів на тиждень і у 16 років став чемпіоном світу: історія мукачівського боксера Ростислава Трусова
- Між закордоном і армією 22-річний “Шкіпер” обрав ЗСУ!
- Карета швидкої допомоги «Оксана»: артефакт війни – в Ужгородському замку
- "Ми не можемо щось дати, якщо самі цього не маємо", — Василь Мандзюк про роботу капелана в тилу
- Які штами грипу циркулюватимуть в Закарпатті, чи зафіксовані вже випадки і коли чекати на епідемію
- Серйозна розмова: як українським батькам навчити дітей розуміти свої права
- Карпатська філія забезпечує паливними дровами населення і заклади соціальної сфери
- Кожна дитина важлива - "Дорога життя" в Ужгороді доводить це вже 26 років
- Результати НМТ 2025: з якими предметами найкраще впоралися закарпатські вступники
- «Бограч-index» – серпень 2025: за місяць ціни за продукти змінилися на - 11%
- Нацпарк «Синевир» – домівка для понад 30 врятованих бурих ведмедів
- Унікальне видання - за донат: Федір Шандор пропонує поповнити бібліоколекції виданням "Мілітарна хроніка Закарпаття"

До цієї новини немає коментарів