На Закарпаття за останній рік переїхало понад 360 підприємств з інших регіонів

 

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на Закарпаття релокувалися понад 360 підприємств. Більшість із них – з ІТ-сфери, на другому місці – підприємства сфер послуг, - інформує Ужгородський прес-клуб.

Про це у четвер, 26 січня, під час регіонального форуму «Єднання заради дії. Життя з нуля» повідомила керівниця Департаменту економічного розвитку Закарпатської ОВА Галина Руснак. За її словами, станом на 25 січня на території Закарпатської області нараховується 369 релокованих підприємств. Із них працюють 332, вже переїхали, але не ще не запустилися 30, ще сім – у процесі переїзду.

«Загалом з усіх релокованих підприємств найбільше – зі сфери ІТ. Це понад 47 відсотків. 27,6% – сфера послуг, 19% – переробна промисловість, трохи більше 4 % – це будівництво і по 0,5% – вантажний транспорт і сільське господарство», – сказала Галина Руснак. 

Нагадаємо, сьогодні в Ужгороді проводиться регіональний форум «Єднання заради дії. Життя з нуля». З початку повномасштабного вторгнення Закарпаття прийняло близько 400 тисяч переселенців, офіційно зареєстрованих — понад 156 тисяч. На форумі обговорюють захист прав переселенців, інтеграцію у нових громадах, розв'язання найбільш болючих проблем переселенців.

 

26 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів