Екскурсовод та рестораторка стали волонтерами, а журналіст — військовим. Історії людей, які змінили професії через війну

Екскурсовод та рестораторка стали волонтерами, а журналіст — військовим. Історії людей, які змінили професії через війну

 

Екскурсовод та рестораторка стали волонтерами, а журналіст — військовим. Так через повномасштабне вторгнення Росії в Україну люди змінили свої професії та заняття. До річниці великої війни вони розповіли свої історії журналістам Суспільного.

Виготовлення перископів та хімічних грілок для військових — зараз це щоденна робота волонтера Максима Адаменка. До початку повномасштабного вторгнення працював екскурсоводом.

"Це емоція, це обурення, це лють, як і у всіх. Хотілося йти і просто йти й руками, каміннями окупантів бити. Відчував недостачу, що я можу зробити більше. Тоді за запитом одного військового треба було купити перископ, його не було в наявності, тому так вийшло, що ми зробили свій. Влітку я вже повернувся до туризму. Я започаткував підвішені екскурсії: люди перераховували гроші, а за ці гроші я винаймав транспорт і переселенців ми збирали з різних гуртожитків, так я проводив їм екскурсії у різних селах, піднімалися на скелі, робили пікнік, я знайомив їх з історією", — розповідає волонтер.

Суспільне Ужгород

 

24 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів