Лікарі США та України оперували дітей та воїнів на Закарпатті

Лікарі США та України оперували дітей та воїнів на Закарпатті

 

На Закарпатті троє провідних хірургів зі Сполучених Штатів Америки тиждень проводили унікальні операції дітям та військовим. Операції проводили в Мукачеві та в Ужгороді, в обласній клінічній лікарні ім. А.Новака, — розповіли Varosh в Закарпатській ОВА.

Спеціалісти Пенсільванського університету допомагають українським лікарям від початку повномасштабного вторгнення. Вони провели десятки онлайн-зустрічей, консультацій із фахівцями з Києва, Вінниці, Львова, Мукачева, Ужгорода.

“Лікарі зі були завжди на зв’язку, — пише на своїй сторінці у Фейсбуці перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький. — Наші лікарі збирали матеріали та історії хвороби найважчих пацієнтів, разом вони це все аналізували і спільно формували стратегію лікування. На наступному етапі у Німеччині відбулася зустріч наших та американських медиків, під час якої провели низку тренінгів, лекцій та навчальних курсів, щоб на практиці засвоїти особливості проведення мікрохірургічних втручань. Їх приїзд на Закарпаття – черговий етап плідної співпраці, переоцінити значення якої для регіону та країни просто неможливо”.

На Закарпаття приїхали Стефан Ковач — пластичний хірург, спеціаліст з реконструктивної та ортопластичної хірургії кінцівок, Ендрю Баудер — загальний хірург, спеціаліст з реконструктивної хірургії кінцівок, а також Оксана Джексон — пластична та щелепно-лицева хірургиня, спеціалістка з розщілин губи та піднебіння упродовж тижня прооперували 7 пацієнтів у двох лікувальних закладах області.

Спочатку американські лікарі працювали у Закарпатській обласній дитячій лікарні, де прооперували трьох діток із важкими вадами: двоє дітей були зі складними післяопіковими травмами, ще одна дитина мала важкі наслідки від незрощеного піднебіння. Дитина вже була 4 рази оперована, але тепер уже хірургічні випробування позаду. В Ужгороді ж йшлося більше про пластично-реконструктивну хірургію, розповіли Varosh в адміністрації. Тут лікарі оперували військових після важких поранень. Спільно працювали над такими складними випадками, коли в людини не було половини нижньої щелепи, тощо. Ці операції тривали 8-10 годин і за один раз не закінчувалися. Наші лікарі мали можливість безпосередньо спостерігати за операціями і навчатись.

Фото: зі сторінки Мирослава Білецького у Фейсбуці

 

14 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів