Італійська ліга та АПЛ: як виступають представники турнірів у нинішніх єврокубках

Італійська ліга та АПЛ: як виступають представники турнірів у нинішніх єврокубках

 

Нинішня єврокубкова кампанія стала для представників Серії А однією з найкращих за багато років. З семи команд, що розпочали сезон на міжнародній арені, лише одна не дійшла до 1/4 фіналу. «Лаціо» зупинився на стадії 1/8 Ліги конференцій, що теж можна вважати пристойним результатом. У головному турнірі континенту італійська ліга досі представлена трьома клубами. «Ювентус», який восени теж грав у ЛЧ, продовжує боротьбу у Лізі Європи. 

Пари чвертьфіналів, у яких візьмуть участь італійці:

  • «Фіорентина» — «Лех» (ЛК);

  • «Рома» — «Феєнорд» (ЛЄ);

  • «Ювентус» — «Спортинг» (ЛЄ);

  • «Наполі» — «Мілан» (ЛЧ);

  • «Інтер» — «Бенфіка» (ЛЧ).

Як мінімум один представник італійської ліги гарантовано зіграє у півфіналі. «Наполі» проводить грандіозний сезон, але остання домашня зустріч проти «Мілана», програна з рахунком 0:4, змушує сумніватися, хто насправді є фаворитом у цій парі. Можна сказати, що пощастило з жеребом «Інтеру». «Бенфіку» не назвеш легким суперником, та на тлі інших варіантів цей є дуже непоганим. «Ювентусу», «Фіорентині» та «Ромі» теж дісталися опоненти, яких цілком до снаги проходити. Євросезон триває, і все найцікавіше тільки розпочинається.

Чемпіонат Англії — стабільність понад усе

Клуби з АПЛ традиційно сильно виступають на міжнародній арені, але в цьому сезоні результати команд з Серії А вражають більше. На відміну від Італії, англійці вже втратили трьох з семи своїх представників. Виліт «Тоттенхему» та «Ліверпулю» в 1/8 ЛЧ був досить прогнозованим. Обидва клуби проводять посередній сезон, і поразки від «Мілану» та «Реалу» стали справедливим підсумком їх виступів. А ось невдача «Арсеналу», який вилетів в 1/8 ЛЄ від «Спортингу», стала справжньою несподіванкою. Звісно, для «канонірів» пріоритетом є чемпіонат Англії. Лондонці лідирують в АПЛ та мають усі шанси на перемогу, але такі провали не покращують імідж клубу.

При цьому ще чотири команди продовжують змагання за трофей на такій високій стадії, що вкотре доводить силу Прем'єр-ліги. Чвертьфінали єврокубків за участю англійців:

  • «Вест Гем» — «Гент» (ЛК);

  • «Манчестер Юнайтед» — «Севілья» (ЛЄ);

  • «Манчестер Сіті» — «Баварія» (ЛЧ);

  • «Челсі» — «Реал».

Українських вболівальників передусім цікавить «Челсі», за який виступає Михайло Мудрик. Клуб дуже слабко виглядає в чемпіонаті Англії, де ризикує опинитися поза єврокубками, зате зберігає шанси на перемогу у нинішній кампанії. Історія нагадує, що саме в такі сезони лондонцям сприяла удача у ЛЧ, але прохід мадридського «Реалу» стане справжнім дивом. Важко доведеться й «Манчестер Сіті» проти «Баварії», та в цій парі немає очевидного фаворита. «Вест Гему» та «Юнайтед» дісталися куди більш прості суперники. На чвертьфінальній стадії єврокубкових змагань не можна нікого недооцінювати, але «Гент» та «Севілья» — це не «Реал» та «Баварія».

Автор ua-football: Олександр Риженко - https://twitter.com/Theryzhenko

 

27 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів