В Ужгороді з візитом - делегація словацького міста-побратима Кошице

В Ужгороді з візитом - делегація словацького міста-побратима Кошице
Делегація словацького міста Кошице на чолі із заступницею мера пані Луцією Гурбальовою цими днями перебуває із робочим візитом в Ужгороді. Напередодні словацькі партнери взяли участь у піднятті прапора Євросоюзу біля міської ради з нагоди Дня Європи. Також відбулася зустріч міського голови Богдана Андріїва, секретаря міської ради Арсена Мелкумяна, Луції Гурбальової, депутатів Кошицької міської ради Бернарда Берберіха та Марека Романа, начальниці управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міськради Вікторії Тарахонич, її заступниці Вікторії Білас.

 

Богдан Євстафійович подякував за гуманітарну допомогу, яку Ужгород отримав від міста-побратима Кошице, за підтримку Словаччиною України, українського народу у такі складні для нашої держави часи. Наголосив, що спільно ми подолаємо ворога, і це буде перемога України, Європи, усього цивілізованого світу.

Сьогодні міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, начальниця управління освіти міськради Наталія Баранюк, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, радник міського голови Григорій Шевчук разом зі словацькими партнерами відвідали спеціалізовану школу №4 із поглибленим вивченням словацької мови. Міська рада Кошице виділила кошти та придбала 50 комп’ютерів для цього закладу, їх отримають ближчим часом. За потреби частину техніки передадуть іншим навчальним закладам міста.

Гості ознайомилися із діяльністю школи, специфікою роботи у ній, побували у кількох класах, спілкувалися зі школярами, які потім виконали низку словацьких пісень та віршів словацькою мовою.

Ужгородська міська рада

 

10 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів