Питний колаген: відмінне джерело колагену для молодості та здоров'я

Питний колаген: відмінне джерело колагену для молодості та здоров'я
Питний колаген - це популярна харчова добавка, яка здатна покращити еластичність шкіри, збільшити м'язову масу, уповільнити настання старіння та запобігати хворобам серця.

 

Вона є джерелом білка, який у нормі присутній у тканинах нашого організму — він забезпечує їх структуру та допомагає розвитку органів, сприяє загоєнню ран та становить основу волосся, нігтів та суглобів.

З віком організм виробляє менше колагену – процес втрати цієї речовини починається вже у 18-29 років, і з кожним роком його темпи зростають. Організм може втрачати близько 1% колагену щороку, починаючи з 40 років, що супроводжується зниженням міцності та еластичності шкіри.

Проте людина може відновити його запаси за допомогою спеціальних добавок. Вони можуть мати різну форму випуску – виробники пропонують порошок, таблетки та капсули, а також колаген питний.

І саме останній користується особливо заслуженою популярністю серед споживачів.

Питний колаген містить пептиди колагену, які розбиті на дрібніші елементи для легкого засвоєння. Основними джерелами для його приготування є субпродукти великої рогатої худоби та свинини.

Організм людини легко їх засвоює. Серед інших поширених джерел також є риба, птиця (курка або качка). Питний колаген може стати просто незамінною знахідкою для тих, хто хоче виглядати здоровим та молодим.

Така добавка здатна:

·       уповільнити утворення мімічних та вікових зморшків;

·       покращити здатність шкіри вбирати та утримувати вологу;

·       зменшити пігментацію на тілі;

·       покращити еластичність та пружність шкіри;

·       покращити текстуру шкіри;

·       прискорити процес загоєння ран;

·       підвищити тургор та щільність шкіри;

·       підвищити міцність нігтів та прискорити їх зростання;

·       скоротити випадіння волосся та збільшити товщину волосяних стрижнів.

Такі властивості питного колагену підтверджено численними науковими дослідженнями. Але така корисна добавка має й інші переваги для здоров'я.

Зокрема, її варто використовувати при лікуванні та профілактиці суглобових захворювань. Питний колаген допомагає знизити вираженість хворобливих відчуттів у суглобах, сприяє збільшенню їхньої рухливості та поліпшенню якості життя.

Деякі дослідження показують, що його слід приймати також при остеопорозі – захворюванні, яке супроводжується втратою кісткових мінералів, слабкістю та пористістю кісток.

Добавки питного колагену уповільнюють перебіг такої хвороби, адже вони підтримують органічні тканини в скелеті людини, які відповідають за вироблення кісткових мінералів.

Крім того, питний колаген допомагає:

·       збільшити м'язову масу та м'язову силу;

·       підтримати здоров'я судин, знижуючи їхню жорсткість;

·       знизити рівень поганого холестерину, що запобігає розвитку атеросклерозу;

·       покращити функції кишківника та підвищити якість життя при синдромі дірявого кишківника;

·       підтримати здоров'я мозку, покращити настрій та зменшити прояви тривоги;

·       знизити масу тіла та прискорити метаболізм.

Дізнатися більше про різновиди колагену та його переваги для здоров'я можна в даній розширеній статті на сайті Біовіт: https://biovit.ua/ua/news/Zdorovyiy-obraz-zhizni/kollagen-secret-molodosti

Добавки питного колагену дуже поширені. Сучасні виробники БАДів виготовляють їх із екологічно чистої сировини, яка проходить кілька стадій перевірки якості. Такі засоби відрізняються приємним смаком, дуже зручні для повсякденного застосування та безпечні для здоров'я.

Проте варто враховувати, що у складі добавок колагену можуть бути звичайні природні алергени, зокрема риба, молюски чи яйця. Людям з алергічними захворюваннями важливо уважно вивчити склад добавок перед тим, як їх приймати.

 

 

15 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів