Більше тисячі поранених військових пролікували медики обласної клінічної лікарні з початку повномасштабного вторгнення

Більше тисячі поранених військових пролікували медики обласної клінічної лікарні з початку повномасштабного вторгнення
Про це сьогодні повідомив головний лікар КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. А.Новака» Юрій Яцина під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника. Як відомо, своє професійне свято працівники медичної сфери України з 2023 року, згідно з указом Президента, відзначатимуть щороку 27 липня.

 

Напередодні Дня медика в обласній лікарні відбулися збори колективу. Привітати персонал закладу прийшов голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. Він подякував медикам за роботу, відданість своїй справі і професіоналізм, який вони проявляють щодня, а особливо у період викликів, якими стали пандемія Сovid-19 і велика війна.

Окремих працівників нагороджено грамотами Закарпатської обласної ради. Відзнаку отримали сестра медичного відділення неврології Оксана Данко, старша медична сестра відділення ендокринології Неля Лабик, завідувач відділенням судинної хірургії Юрій Левчак, лікар-ендокринолог Світлана Тинта. Також у приміщенні обласної лікарні до Дня медика відкрилася виставка картин закарпатського лікаря, кандидата медичних наук, доцента і художника Богдана Гавати. 1924 року він народився в Івано-Франківську, але довгий час жив і працював у нашому краї. Помер у 2013 році, залишивши по собі великий доробок живописних і графічних творів. Їх зібрав головний лікар Юрій Яцина і влаштував ескпозицію. Це вже третя організована ним художня виставка в обласній клінічній лікарні.

Закарпатська обласна рада

 

26 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів