Двостінні димарі з нержавіючої сталі: ключові особливості та переваги

Двостінні димарі з нержавіючої сталі: ключові особливості та переваги

 

Варіації опалювального обладнання, яке можна використовувати для обігріву приміщень, досить численні. Можна легко підібрати моделі, для роботи яких використовується газ, твердопаливні матеріали або інші види сировини. Але для безпечної експлуатації такої системи важливо правильно організувати виведення відпрацьованих продуктів горіння за межі будівлі. Актуальним рішенням стануть димарі сендвіч — практичні, безпечні в експлуатації та прості в установці.

Особливості конструкції двостінних димарів

Системи відведення диму, виготовлені з нержавіючої сталі, — недороге та раціональне придбання. Вогнестійкий матеріал розрахований на тривалу експлуатацію та не псується під впливом зовнішніх факторів (висока вологість, морози, різкі перепади температур). Базові особливості димоходів цього типу:

  1. Для монтажу використовують труби різного діаметру, які додатково захищені теплоізоляційними негорючими матеріалами. Це забезпечує прискорене прогрівання елементів, що підвищує ККД опалювального обладнання.
  2. Димоходи «сендвіч» підходять для зовнішньої та внутрішньої установки, а також монтажу конструкцій, що стоять окремо.
  3. Для формування теплоізоляційного шару використовується мінеральна вата, яка успішно витримує температури до 600°С.

Для облаштування димоходу потрібні труби різних діаметрів, трійники, куточки, заглушки та хомути, а також інші елементи. Можна придбати вже готовий комплект або окремо підібрати необхідні комплектуючі. Купівлі матеріалів для облаштування системи відведення диму передують виміри та розробка креслень майбутньої конструкції, що дозволяє розрахувати оптимальну кількість та вибрати розміри необхідних елементів.

Особливості та переваги димоходів «сендвіч»

Для виробництва димарів використовуються різні марки сталі. Оптимальним рішенням стануть AISI 201, AISI 304, AISI 321, які відрізняються збалансованим вмістом хрому та нікелю, що забезпечує високі показники вогнестійкості. Серед численних переваг двостінних сендвіч-димоходів можна виділити такі характеристики:

  1. Високий рівень пожежної безпеки. Цього вдалося досягти завдяки використанню додаткових теплоізоляційних матеріалів.
  2. Простота монтажу. Всі роботи зі встановлення можна провести і самостійно: комплектуючі легко з'єднуються одне з одним, тому не доведеться вдаватися до послуг спеціалістів.
  3. Зносостійкість. Система витримає багаторазові цикли відтавання та замерзання, а також режим інтенсивної експлуатації. Нержавіюча сталь стійка до утворення корозії, тому зовнішні та внутрішні елементи тривалий час не потребують заміни.

Димарі з нержавіючої сталі компактні та мають невелику вагу. Це значно спрощує транспортування матеріалів на об'єкт, а також подальше збирання конструкції. Наявність внутрішньої ізоляції запобігає перегріванню зовнішньої частини труби, тому димар може проходити через житлові приміщення, не становлячи жодної небезпеки для мешканців будівлі.

 

27 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів