Ландшафтний дизайн прибудинкової території

Ландшафтний дизайн прибудинкової території

 

Прибудинкова територія заміського будинку або дачі вимагає продуманого благоустрою для створення сприятливої атмосфери для відпочинку. Ландшафтний дизайн ділянки непросте завдання бажано доручити виконання всіх робіт фахівцям, наприклад, компанії 3dground.biz. Роботи починаються з ретельного обстеження місцевості, проводяться виміри, вивчається склад ґрунту, оцінюються особливості рельєфу і рівень залягання ґрунтових вод. Пропонуються варіанти використання тих чи інших матеріалів, декоративних елементів, узгоджуються місця розміщення садових меблів, газонів, види рослин. Після докладного обговорення всіх нюансів створюється проект ландшафтного дизайну і розраховується приблизна вартість усіх робіт. Ціна залежить від площі, початкового стану ділянки, вартості матеріалів і робіт.

Стилі ландшафтного дизайну

На невеликих ділянках ландшафтний дизайн біля будинку має бути витриманий в єдиному стилі, а на ділянках великої площі можна комбінувати оформлення конкретних зон у різних стилях. Найбільшою популярністю користується оформлення ділянок у стилі:

  1. Класика, який передбачає прив'язку елементів до центрального компонента (фонтану, клумби, імітації стародавніх руїн), використання прямих ліній, завершених форм, симетрично розташованих садових доріжок. Оформлення в цьому стилі вимагає ретельного догляду за ділянкою, регулярної стрижки кущів, прополювання квітників, видалення відцвілих бутонів і зів'ялого листя.
  2. Пейзажний або аристократичний англійський стиль — це втілена імітація природного ландшафту, з криволінійними доріжками, галявинами, що раптово виникають, із садовими лавками, газонами та невеликими групками дерев і чагарників.
  3. Кантрі передбачає, вимощені дещо грубуватим природним каменем доріжки, дерев'яні садові меблі, відсутність прямих ліній і закінчених форм, створення атмосфери з відтінками легкого гротеску.
  4. Прованс — це ретельно вивірений упорядкований безлад з оригінальними, добре помітними садовими фігурками, пучками трав, які створюють об'єм та перепадами висот на клумбах.
  5. Китайський сад — чудовий варіант оформлення невеликих ділянок, що передбачає створення декількох композиційних центрів навколо валунів, підвищень рельєфу, бажано влаштувати струмочок або спокійну водойму.
  6. Модерн зберігає природну красу, несе відтінок еклектики з декількома композиційними центрами та перепадами висот.

Крім стилю в ландшафтному дизайн проекті дуже важливо продумати комфортне зонування території, системи відведення дощових і талих вод, дренування ділянок із близьким заляганням ґрунтових вод. Використання на ділянці підсвічування, навісів, автоматичних поливних систем тощо не обов'язкове, але відкриває масу цікавих можливостей. Бажано, щоб насадження добре гармоніювали із загорожею.

Компанія «3D GROUND» дванадцять років успішно займається ландшафтним дизайном в Києві та області. Скористайтеся нашими послугами, оптимізуйте простір і перетворюйте вашу заміську ділянку в зелений рай. Створити неповторний пейзаж можна навіть на невеликій площі.

 

02 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів