Спортсменка із Закарпаття запалить традиційний вогонь на Кошицькому марафоні миру

Спортсменка із Закарпаття запалить традиційний вогонь на Кошицькому марафоні миру

 

Першого жовтня у місті Кошице відбудеться щорічний міжнародний марафон миру зі змагання по бігу. Один з найстаріших марафонів у Європі започаткували ще у 1924 році.

Як повідомляє novyny.sme, 23-річна українка з Ужгороду Марія Федорко офіційно відкриватиме марафон, який цього року святкує свій сторічний ювілей. Для Федорко це важлива та символічна подія, оскільки цим також вона хоче привернути увагу громадськості до теми війни в Україні.

Видання зазначає, що Марія Федорко, ще у 2016 році Федорко переїхала до Кошиць та почала навчатися в університеті П.Й. Шафарика на вчителя німецької мови та психології. Але після закінчення університету вона знайшла своє нове покликання - заняття спортом, яке спочатку від хобі перейшло до професійного тренерства. Тепер спорт у будь-якому вигляді є невіддільною частиною життя дівчини.

Бігати українка почала під час коронавірусних локдаунів у Кошицях, коли спортивні зали зачиняли, а вдома вона вже не могла спокійно встидіти. Серйозно займатися бігом Марія почала після долучення до кошицької громади Active Life, яка часто організовує заходи пов’язані з бігом на сході Словаччини.

У 2021 році Федорко фінішувала свій перший півмарафон у Кошицях. Закарпатка також долучилася до напівмарафону у 2022 році. Окрім тренувань на марафон, дівчина також брала участь у серії забігів з перешкодами Spartan Race у Словаччині та Румунії.

Наразі Федорко орендує години у кошицькому спортзалі Slovak Giant Gym й пропонує послуги як персонального, так й групового тренера.

 

Mukachevo.net

 

28 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів