За пів року основам енергозбереження навчили понад півтори тисячі дітей в Ужгороді та Луцьку

За пів року основам енергозбереження навчили понад півтори тисячі дітей в Ужгороді та Луцьку
1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Особливу увагу приділяють цій даті і в Tolk, адже Група компаній реалізовує освітній проєкт у сфері енергоощадження для дітей молодшого віку, який втілений у формі спеціальної брошури для дітей «Tolkові поради Світлячка». Це перший в Україні подібний освітній проєкт у сфері енергозаощадження від компанії енергоринку для дітей молодшого шкільного віку, і наразі ми можемо підбити певні підсумки втілення ідеї.

 

Освітній проєкт спрямований на те, щоб допомогти дітям сформувати правильне ставлення до енергоресурсів та довкілля і навчити їх заощаджувати електроенергію з малих років.

У брошурці в легкій та цікавій для дітей формі, в інтерактивному форматі, де дитина самостійно має віднайти та додати наліпку Світлячка відповідно певній ситуації, викладено правила правильного користування електроприладами, які допоможуть заощаджувати електроенергію.

«Ця ініціатива Групи компаній Tolk покликана не тільки популяризувати соціально-відповідальний спосіб життя, а й формувати у молодого покоління навички ощадливого ставлення до довкілля та енергоресурсів. Саме тому поетапно цим освітнім проєктом ми плануємо охопити кілька тисяч дітей, і сподіваємось, що вони, своєю чергою, навчатимуть і своїх батьків основам енергозаощадження. Усе це особливо актуально з огляду на потребу в зміцненні енергетичної безпеки та енергонезалежності нашої держави», – зауважив СЕО Групи компаній Tolk Володимир Крупко.

Освітній проєкт презентували на Закарпатті 1 листопада 2023 року і за навчальний рік він охопив понад півтори тисячі учнів в одинадцятьох навчальних закладах Волинської, Закарпатської областей та в місті Києві.  

Як відзначають ініціатори ідеї, через руйнування, завдані українській енергосистемі агресором, сьогодні надактуальним питанням є енергозаощадження та дбайливе ставлення до енергоресурсів. Саме про це говорить учням директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» Наталія Німець, яка спілкується з учнями в школах:

«Упродовж дії проєкту ми працювали переважно з учнями 4-х класів і щоразу під час уроків особисто мене приємно вражав той факт, що дівчата й хлопці добре обізнані з темою електроенергії та знають, як важливо її заощаджувати. Водночас чимало порад із нашої брошурки діти чули вперше, розпитували про них і пообіцяли не тільки використовувати у майбутньому, а й навчати цих методів своїх батьків. Переконана: саме так – за допомогою цікавих уроків, інтерактивних способів, наочних пояснень – ми зможемо з раннього віку привчати дітей до вдумливого використання електроенергії».   

До речі, за час дії проєкт «Тоlkові поради Світлячка» перевидавались двічі, востаннє – в більш розширеному форматі. Також у Толк підготували плакати для шкіл на енергоощадну тематику.

«Освітня ініціатива — це про стратегію. Так ми пояснюємо дітям прості правила користування електроенергією у побуті, щоб вони задавали тренди на ощадливість дорослим уже зараз. Але також через такі дитячі видання з наліпками ми виховуємо культуру енергоощадливості у цього покоління на майбутнє. Діти дуже сприймають все те, що у них закладають змалку. Через 20-30 років у всіх цих Настусь, Микиток, Романчиків, Евелінок будуть свої рахунки побутових споживачів електроенергії, а хтось буде будувати бізнес і купувати електроенергію для виробничих потужностей, хтось, можливо, будуватиме державну політику у сфері енергетики. Тож, варто прищеплювати відповідальне ставлення до ресурсів саме у такому допитливому віці, поки малим усе цікаво. Стратегічно правильно отакі ціннісні засади будувати, не зважаючи ні на що. Війна закінчиться перемогою України, і цим дітям випаде будувати нову економіку процвітання», — коментує мотиви освітнього проєкту директорка ТОВ «Волиньелектрозбут» Оксана Гентіш.

З початком нового навчального року Тоlkовий Світлячок продовжить знайомити учнів із принципами вдумливого використання електроенергії.  

Група компаній Тоlk вдячна адміністраціям департаментів освіти, керівникам навчальних закладів, учителям за підтримку проєкту та співпрацю. Особлива ж подяка нашим найважливішим слухачам – школярам, які своєю допитливістю та зацікавленням стимулюють нас покращуватись та розвиватись.  

  P.S. На період шкільних канікул освітня ініціатива працюватиме в Центрах обслуговування клієнтів Групи Tolk. Так, плакати із Tolkовим Світлячком, які були випущені як доповнення до інтерактивного видання, є в кожному ЦОКу, тож діти, котрі прийдуть із батьками до офісів компаній, зможуть познайомитися з головним героєм енергоощадного проєкту. А поки дорослі будуть зайняті своїми справами, можна взяти олівці та розмальовки і створити для Світлячка з енергоощадливою лампочкою чи з зарядкою для телефона купу нових кольорових образів.

 

01 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів