Нацгвардійці провели відкритий урок мужності для закарпатських школярів

Нацгвардійці провели відкритий урок мужності для закарпатських школярів
Безпілотники, засоби радіоелектронної розвідки і боротьби та озброєння мобільних вогневих груп продемонстрували бійці закарпатського підрозділу НГУ учням Воловецької загальноосвітньої школи.

 

Також офіцери розповіли майбутнім випускникам про вищі навчальні заклади, де можна здобути військові спеціальності. Відкритий урок мужності зібрав сотні дітей. Вони залюбки розпитували гвардійців про службу, зброю та новітні зразки спеціальної техніки.

«Нам показали багато різних дронів. Це і безпілотники з можливістю скидати боєприпаси на ворога, і дрони-камікадзе. Безліч різних моделей. Я сам цікавлюся цією темою, вчуся керувати безпілотниками. Думаю, що за цими технологіями майбутнє, тому їх треба вивчати та розвивати», – поділився думками школяр Олексій.

Із зацікавленістю роздивлялися діти озброєння мобільної вогневої групи. Бійці розповіли дітям, як працюють ці підрозділи: від висування на позиції до виявлення та знешкодження ворожих цілей.

«Мені дуже сподобалися «ловці шахедів». В них величезний автомобіль, величезні прожектори і кулемети. Це справді вражає. Нам розповіли, що коли під час повітряної тривоги ми бачимо подібні машини, то це означає, що вони якраз висуваються на позицію, щоб захисти нас від ворожих атак», – поділилась враженнями школярка Мирослава.

«Нам цікаво представляти свою техніку і озброєння. Мобільні вогневі групи – це частина великого протиповітряного щита України. Комусь з дітей сподобалась наше спорядження, комусь – автомобіль. Але нікого не залишив байдужим кулемет, який ми використовуємо для стрільби по повітряних цілях», – розповів командир підрозділу прикриття повітряного простору з позивним «Мольфар».

Також старшокласникам розповіли про вищі навчальні заклади системи МВС України, освіту і спеціальності, які там можна здобути. Крім того офіцери поділилися власним прикладом побудови військової кар’єри після закінчення навчання.

 

18 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів