Ужгородський виш став найкращим (фото)

УжНУ отримав найвищу нагороду за видання посібників нового покоління

 

Електронні підручники та навчальні мультимедійні матеріали - в ужгородському виші свій підхід до їх створення

ДВНЗ «Ужгородський національний університет» взяв участь у XXVI Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – День студента 2014», яка проходить у Києві в приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» з 13 до 15 листопада 2014 року.

Організатори виставки – Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Товариство «Знання» України.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Лілія Гриневич, заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський, президент Товариства «Знання» України, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Даріуш Гурчинський, перший секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні Влад Лернер, радник з питань культури та співробітництва, директор Французького інституту в Україні Ерік Тосаті.

На сьогодні виставка є найбільшим заходом в Україні, присвяченим вищій освіті в нашій державі та за кордоном, що дає змогу всім охочим дістати інформацію безпосередньо від представників ВНЗ. Цього року у заході взяли участь понад 100 українських і закордонних навчальних закладів та освітніх організацій із Великої Британії, Чехії, Кіпру, Ізраїлю, Польщі, Франції, Австрії, Австралії, Ірландії та Німеччини. «Освіта та кар’єра» – перша освітянська виставка, що з 2008 року має статус міжнародної згідно з дорученням Кабінету Міністрів України.

 
Програмою виставки передбачені семінари та «круглі» столи з проблем міжнародного співробітництва в галузі освіти та впровадження сучасних технологій, відбуваються презентації вітчизняних і закордонних навчальних закладів, молодіжних програм, програм обміну студентами.

Традиційно організатори влаштовують конкурс у номінаціях серед вищих навчальних закладів – учасників виставки «Освіта та кар’єра – 2014», за результатами якого відбувається нагородження ґран-прі, золотими, срібними та бронзовими медалями переможців у номінаціях. Склад журі конкурсу – Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, представники правління Товариства «Знання» України, дирекції Центру «Виставки, презентації» Товариства «Знання».

Цього року УжНУ взяв участь у конкурсі й здобув найвищу нагороду – ґран-прі в номінації «Видання підручників та навчальних посібників нового покоління». На розгляд поважних членів журі Навчально-науковим інститутом інформаційно-комунікаційних технологій було представлено методику створення електронних навчальних мультимедійних матеріалів та приклади готових продуктів нашого підрозділу – електронних підручників.
 

Суть представленої конкурсної роботи коментує в. о. директора ННІ ІКТ, Олександр Дубів: «Для створення е-навчального мультимедійного контенту існують автоматизовані авторські системи, які мають високу вартість і складні в опануванні та застосуванні, що майже унеможливлює використання таких систем широким загалом викладачів, які не є фахівцями в галузі інформаційних технологій. Нами запропоновано просту методику й технологію створення е-навчального мультимедійного контенту різноманітного призначення (підручники, посібники, методичні вказівки тощо) з використанням додатку MS Office PowerPoint. Опановувати й використовувати таку методику і технологію можуть всі викладачі, що значно спрощує і розширює створення мультимедійного е-навчального контенту».

Номіновану роботу готував колектив ННІ ІКТ (О. В. Дубів, О. С. Куруца, В. В. Волфсбергер), зокрема найбільший внесок – доцента, завідувача лабораторії мультимедійних технологій Володимира Нелюбова, який запропонував та широко використовує на практиці методику, викладену в конкурсній роботі. Усі учасники були нагороджені дипломами «за активну участь у семінарах виставки і представлення освітніх інноваційних технологій».

Важливою складовою виставки є орієнтація на абітурієнтів та студентів. Відбуваються презентації вітчизняних та закордонних навчальних закладів, молодіжних програм, програм обміну студентами та учнями, вивчення досвіду співпраці з європейськими країнами в галузі освіти та працевлаштування молоді.

Співробітники інституту інформаційно-комунікаційних технологій і відділу міжнародного освітнього та наукового співробітництва ДВНЗ «УжНУ» активно спілкувалися з майбутніми студентами та їх батьками, беруть участь у круглих столах та презентаціях що проходять під час виставки. Зокрема, у залі прес-центру відбулися презентації Програми Еразмус+: Навчальна мобільність і співпраця задля інновацій та обміну кращими практиками (Національний Еразмус+ офіс в Україні); «Навчання та дослідження в Німеччині» Німецька служба академічних обмінів DAAD; Презентація польських вишів – Міністерство науки та вищої освіти Польщі Ready, Study, Go! Poland; Презентація «Вища освіта у Франції: особливості вступу для українських студентів. Стипендіальні програми».

Стенд Ужгородського національного університету щороку має високу популярність у відвідувачів виставки, а висока оцінка членами журі здобутків нашого закладу засвідчує його сильні позиції у системі національної вищої освіти.

 

Олександр Дубів,
в.о. директора Навчально-наукового інституту інформаційно-комунікаційних технологій

 

Анна Кожем’якіна,
заступник начальника відділу міжнародного освітнього та наукового співробітництва

 

16 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів