8 із 10 українців вважають, що держава йде не туди, а кожен третій, що веде її не туди – прем'єр

8 із 10 українців вважають, що держава йде не туди, а кожен третій, що веде її не туди – прем'єр
Майже 80% українців вважають, що керівництво держави веде Україну в неправильному напрямку.

 

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, пише УНІАН.

Зокрема 78,3% респондентів відповіли, що керівництво України веде країну в неправильному напрямку. Варіант "у правильному напрямку" вибрали 12% респондентів. Ще 9,6% респондентів не змогли відповісти на питання.

Дослідження показало, що 87,2% дорослих громадян України вважають, що за останні два роки соціально-економічна ситуація трохи або значно погіршилася. Поліпшення відзначають 2,8%, а 8% вважають, що в цілому ситуація не змінилася.

Серед тих респондентів, які відзначають погіршення соціально-економічної ситуації, 33,2% вважають відповідальним за це прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Ще 24,2% називають відповідальним Президента Петра Порошенка. На Кабінет Міністрів у цілому покладають відповідальність 11,1% респондентів. Решта варіантів вибиралися респондентами рідше.

Крім того, як свідчить опитування, на думку 27,6% дорослих громадян України, найбільшу відповідальність за розпад коаліції несе прем'єр-міністр. На Президента покладають найбільшу відповідальність 21,5%. На "Батьківщину" і Юлію Тимошенко - 7,1% респондентів. Решта варіантів вибиралися рідше.

У той же час 43,4% громадян відповіли, що підтримують проведення найближчим часом дострокових парламентських виборів як один із способів мирного перезавантаження влади в Україні, не підтримують - 34,1%.

Проведення найближчим часом дострокових президентських виборів, як один із способів мирного перезавантаження влади в Україні, підтримують 40,9% громадян, не підтримують - 37,5%.

Опитування проведене КМІС із 23 лютого по 8 березня 2016 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10 %, 1,4% - для показників близьких до 5%.

 

16 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів