Жодних черг: Стало відомо про особливості цьогорічної вступної кампанії до найбільшого «вишу» Закарпаття

Жодних черг: Стало відомо про особливості цьогорічної вступної кампанії до найбільшого «вишу» Закарпаття
Вступна кампанія до Ужгородського національного університету стартувала вчора, 11 липня.

 

Сьогодні ж про її особливості та цьогорічні нововведення розповів ректор УжНУ, професор Володимир Смоланка. «Є цілий ряд особливостей, які відрізняють цю кампанію від попередніх років. Ті, хто бажає здобути ступінь бакалавра на базі повної середньої освіти, мусять подавати документи в електронному форматі. Якщо в минулому році можна було подавати і особисто, то цього року всі документи подаються тільки електронно. Це робиться для того, щоб зняти черги», - пояснив Володимир Смоланка. Разом із тим, університет готовий допомогти абітурієнтам із цим процесом. «Звичайно ми розуміємо, що є такі діти, які легко вдома заповнять цю форму, але є й діти, яких треба проконсультувати. Тому ми створили консультаційний пункт, який діє, щоб допомогти абітурієнту заповнити електронну форму. Ми поставили там потужні комп’ютери, провели нові інтернет-лінії і там студенти можуть подавати форми», - зауважив ректор.

Як уже повідомляв uzhgorod.net.ua, пунктів буде 4: м. Ужгород, вул. Університетська, 14, приймальна комісія; м. Мукачево, вул. Горького, 21, будинок РДА, каб. №404. Нагайко Оксана Григорівна. тел. 066 242 2939 м. Хуст, вул. Карпатської Січі, 21, будинок РДА, каб. №30. Мадай Павло Іванович. тел. 096 080 8019: м. Тячів, вул. Жовтнева, 3, будинок РДА, каб. №8. Маркуш Оксана Василівна. тел. 097 582 5250.

Окрім того, абітурієнтів більше не обмежують у кількості навчальних закладів, до котрих можна подавати документи. «Якщо ви пам’ятаєте, в минулому році студент мав право подавати 15 заяв, але не більше як у 5 університетів із 3 спеціальностей. Наприклад, я абітурієнт і хочу отримувати фах «Лікувальна справа». Але я не хочу бути ні фармацевтом, ні стоматологом, ні хіміком. Тоді я маю право подати не більше 5 заяв, і тільки у 5 університетів. У цьому році знято обмеження у кількості університетів. Якщо я хочу отримати фах лікаря, я можу подавати документи і в 15 вузів. Це розширює можливості абітурієнтів», - заявив Смоланка. Окрім того, цього року вступ проводиться згідно нового переліку галузей і спеціальностей, дещо укрупнених та узагальнених. Нагадаємо, раніше Володимир Смоланка розповів про суттєве зменшення кількості випускників українських шкіл.

uzhgorod.net.ua

 

12 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів