Новації для випускників шкіл: ДПА з усіх трьох предметів у формі ЗНО і не в школі

Новації для випускників шкіл: ДПА з усіх трьох предметів у формі ЗНО і не в школі
Міністерство освіти і науки вже з початку навчального року почало доводити до школярів і педагогів особливості складання ЗНО та ДПА в 2017-му.

 

Зокрема, цього навчального року всі шкільні випускні іспити (державна підсумкова атестація — ДПА) проходитимуть не в школах. Державну підсумкову атестацію випускники складатимуть на пунктах тестування у формі ЗНО.

 "Зважаючи на результати, отримані після запровадження ДПА у 2015, 2016 рр., цього року прийнято рішення поширити таку практику на всі предмети, з яких випускники складають ДПА. Це буде справді "державна" атестація", — прокоментував рішення директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Випускний іспит у формі тестування, за межами школи – ідея не нова. Під час кампанії-2016 випускники цього року вже складали у формі тестування ДПА з двох предметів: української мови й літератури та математики чи історії (за вибором). Іспит із третього предмета (його обирав сам учень) проходив у школі. Тепер усі три державні іспити будуть оцінені за результатами незалежного тестування, і школа не матиме жодного стосунку до виставлення оцінок. 

За матеріалами Дзеркала тижня

 

 

26 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів