Понад тисячу гривень штрафу заплатять закарпатці за парковку на місці для інвалідів

Понад  тисячу гривень штрафу заплатять закарпатці за парковку на місці для інвалідів
Депутати мають намір посилити відповідальність за паркування та стоянку на місцях, призначених для осіб з інвалідністю, а також закріпити право осіб з інвалідністю на безкоштовну парковку.

 

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу відповідний законопроект № 5629.

Згідно з проектом, зупинка або стоянка транспортних засобів на місцях, позначених відповідними дорожніми знаками та / або дорожньою розміткою, де дозволена зупинка або стоянка тільки водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять людей з інвалідністю, а так само створення перешкод таким водіям в зупинці або стоянці , порушення правил установки і використання на транспортних засобах розпізнавальний знак "Водій з інвалідністю", - тягнуть за собою накладення штрафу 60 неоподатковуваних мінімумів (зараз це 1 020 гривень).

Але до відповідальності не може бути притягнутий водій з явними ознаками інвалідності або водій, який перевозить пасажирів з явними ознаками інвалідності.

Кількість місць для безоплатного паркування становить не менше 10% загальної кількості місць на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування, але не менш ніж для 1 транспортного засобу, з позначенням цих місць відповідними дорожніми знаками і дорожньою розміткою.

За матеріалами strana.ua

 

10 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів