За тиждень "заберуть" годину: як зменшити стрес від переходу на літній час?

За тиждень "заберуть" годину: як зменшити стрес від переходу на літній час?
Уже через тиждень ми перейдемо на літній час

 

Як стверджують медики, весняне переведення стрілок на годину вперед багато людей переносять значно важче, аніж зимову зміну часу. Адже на нашому самопочутті, окрім “забраної” години, негативно позначається пережита зима, ослаблення імунітету, нестача вітамінів… 

Адаптація до літнього часу в кожної людини відбувається по-різному і в середньому триває два-три тижні. І щоби переведення годинників не позначилося на здоров’ї, намагайтеся поступово переходити на новий режим дня. Медики виокремлюють кілька головних чинників, які допоможуть зменшити стрес для організму, пише 24tv.ua.

* Харчування. Неправильне харчування є стресом для організму, а зі зміною часу – подвійним. Фахівці рекомендують не зловживати жирними, гострими і солодкими наїдками.

* Прогулянки. Хоча б за тиждень до переведення стрілок на літній час частіше влаштовуйте піші прогулянки на свіжому повітрі.

* Зменшіть навантаження. Постарайтеся знизити обсяг навантажень і стрес на роботі напередодні переведення годинника і в перші тижні після. Дозвольте організмові пристосуватися до нового розпорядку дня. За даними американських  дослідників, у перші дні після переходу на літній час на виробництвах збільшується кількість нещасних випадків на п’ять відсотків. 

* За можливості не сідайте за кермо. Науковці стверджують, що це неабияк важливо, адже, за даними статистики, на наступний день після переходу на літній час різко зростає кількість дорожньо-транспортних пригод. Тож бережіть себе і оточення, спробуйте утриматись на кілька днів від поїздок автомобілем.

* Лягайте спати раніше. Якщо за тиждень до переведення годинника постараєтесь заснути швидше, це дасть організмові час на адаптацію до змін у розпорядку дня. Понад те, корисним в цей період буде ще й денний сон.

 

19 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів