Є надія, що Ужгородське летовище вже незабаром запрацює на повну силу

Є надія, що Ужгородське летовище вже незабаром запрацює на повну силу
Так як Міністерство інфраструктури України, нарешті, погодило виділення 58 тисяч 178 євро на проведення сертифікації Державного підприємства з обслуговування повітряного руху України в аеродромі «Ужгород». А поки що Міжнародний аеропорт «Ужгород» функціонує в обмеженому режимі — без диспетчерського супроводу.

 

– Сертифікацію проводитиме Європейське агентство з безпеки польотів EASA, її відсутність – головна причина, через яку неможливо відновити повноцінну роботу Міжнародного аеропорту «Ужгород», – повідомляє Геннадій Москаль.

Як відомо, Ужгородський аеропорт – єдиний в Україні, який для зльоту й приземлення літаків використовує повітряний простір сусідньої держави (Словаччини), яка є членом Євросоюзу й працює за вимогами EASA.

На сьогодні аеропорт працює в обмеженому режимі без диспетчерського супроводу. EASA категорично відмовилася надати дозвіл словацьким провайдерам обслуговувати Ужгородський аеропорт до сертифікації Украероруху або його підрозділу, що працює в Ужгороді, на відповідність вимог Євросоюзу.

Джерело: Сайт Геннадія Москаля

 

03 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів