Літературний Ужгород представили на одному з найвідоміших книжкових форумів Західної України

Літературний Ужгород представили на одному з найвідоміших книжкових форумів Західної України
Цими вихідними ужгородці стали учасниками ХІІ «Книжкової толоки» у Миколаєві на Львівщині. Попри те, що цей книжковий форум проводиться у невеликому п’ятнадцятитисячному райцентрі, він має реноме одного з найцікавіших в Україні.

 

Про це засвідчила й географія цьогорічного книжкового ярмарку, на якому були гості з усієї країни: – з Криму,  Чернігова, Черкас, Запоріжжя, Маріуполя, Херсона, Полтави, Луганська, областей Західної України.

Традиційно вагомо було представлене і літературне Закарпаття, яке організатор форуму Люба Хомчак старається пропагувати всіма можливими засобами. Цього року учасниками «Книжкової толоки» стали шестеро ужгородців, які в рамках форуму провели кілька акцій.

Зокрема, зустрічі з маленькими читачами мали відомі дитячі письменники Галина Малик та Олександр Гаврош.

Студентка філологічного факультету Неля Остапів взяла участь у молодіжних читаннях у нічному клубі «Зірка». Окрема велика зустріч відбулася на сцені Миколаївського будинку культури, де впродовж години йшлося про сучасну літературну і політичну ситуацію на Закарпатті.

Іванка Когутич представила чи не найвагомішу літературознавчу подію у краї  – збірник «Іван Чендей у колі сучасників», який видала Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф. Потушняка.

Професор УжНУ Сергій Федака подарував миколаївській бібліотеці посмертну книжку свого батька «Українське красне письменство Закарпаття».

Олександр Гаврош розповів про новинку, яка щойно побачила світ у видавництві «Навчальна книга – Богдан» – документальну книжку «Останній опришок Микола Шугай». Дівчата із ужгородського гурту «Fire fox» (Неля Остапів, Іванка Стець) виконали власну співану поезію, чим викликали велике захоплення залу.

Як зазначила організаторка «Книжкової толоки» Люба Хомчак, виступ закарпатців був одним із найсильніших на цьогорічному книжковому форумі у Миколаєві.

Uzhgorod.net.ua

 

19 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів