В Ужгороді відбулася зустріч із ліквідаторами-чорнобильцями та переселенцями із зони відчуження ЧАЕС

В Ужгороді відбулася зустріч із ліквідаторами-чорнобильцями та переселенцями із зони відчуження ЧАЕС
Напередодні відзначення 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи сьогодні в Ужгороді у будинку профспілок провели спільне засідання за участю заступника Ужгородського міського голови Олександра Білака, голови Ужгородської міської організації «Союз Чорнобиль України» Олександра Чемета, директора Закарпатського обласного центру зайнятості Юрія Фущича, голови Закарпатської обласної ради профспілок Володимира Фленька, ліквідаторів, переселенців із зони відчуження.

 

Зібрання розпочали хвилиною мовчання за загиблими ліквідаторами аварії.

Голова Ужгородської міської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Чемет навів сумну статистику, згідно з якою на обліку перебуває 496 чорнобильців, із яких 281 ліквідатор, 27 евакуйованих, 183 переселенців. Приблизно за останні 10 років померло 149 чорнобильців, тільки минулого року – 8, а станом на квітень цього року – ще 2. Він наголосив, що за допомогою міської влади, профспілок необхідно розвивати та впроваджувати ініціативу про присвоєння учасникам Чорнобильської катастрофи 3-ї групи інвалідності. Також Олександр Чемет коротко розповів про зроблене міською організацією у 2017 році та вже цього року, плани на майбутнє.

Подякував міській організації «Союз Чорнобиль України» заступник міського голови Олександр Білак, зазначивши, що вона не тільки допомагає і підтримує чорнобильців, а й згуртовує. Він розповів, що зараз за кошти міського бюджету проводиться ремонт даху будівлі організації, восени планують встановити систему опалення та провести ремонт деяких приміщень. Крім того, Олександр Білак відповів на кілька питань, які цікавили присутніх, зокрема, щодо надання квартир, земельних ділянок, матеріальної допомоги на покращення житлових умов тощо.

За громадську діяльність у сфері захисту прав і гарантій чорнобильців та активну життєву позицію, з нагоди відзначення 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи заступник Олександр Білак нагородив грамотами Ужгородської міської ради ліквідаторів 2-ї категорії наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Михайла Коштуру, Вікторію Германську та Ольгу Юсипович.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

25 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів