Група енергетичних компаній РЕНЕР випустила у річки Брустурянка та Янівець 27 тисяч мальків струмкової форелі

Група енергетичних компаній РЕНЕР випустила у річки Брустурянка та Янівець 27 тисяч мальків струмкової форелі
Вже традиційно у весняний період група енергетичних компаній РЕНЕР проводить на Закарпатті масштабну акцію із зариблення річок мальком рідкісного виду лососевих риб - струмкової форелі.

 

Цього року дійство розпочалося 25 квітня на Тячівщині і, за словами організаторів, протягом 2 тижнів охопить близько 10 водних артерій області.

До акції вже традиційно приєдналися представники лісництв, місцевих громад, ЗМІ, а також обласного управління державного агентства рибного господарства на чолі з керівником Коваль Олегом Миколайовичом.

Цього дня команда фахівців здійснила зариблення річки Брустурянка (с. Лопухово) та Янівець (с. Руська Мокра). Понад 27 000 особин малька було випущено у бокові притоки річок за усіма правилами проведення процедури із вселення біоресурсів: фахівці вишукували спокійні місцини, де мальок буде у безпеці та матиме відповідну кормову базу і порційно випускали його до нової оселі.

«Акція з зариблення вже стала доброю традицією у співпраці нашої компанії з місцевими громадами. Дуже приємно, що до неї з кожним роком приєднується все більше небайдужих громадян, а також дітей, які з нетерпінням очікують на зариблення та захопленням беруть у ньому участь», - розповідає керівник департаменту по зв’язках з громадськістю групи РЕНЕР Юрій Сас.

За словами фахівця акція відбувається за планом і наступне на черзі зариблення річки Шипіт у селі Тур‘я Поляна Перечинського району. Окрім того, наступного тижня в рамках даної акції пройде зариблення за участі школярів та вихованців шкільних лісництв.

Усі подробиці незабаром.

Джерело: Група енергетичних компаній РЕНЕР

 

26 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів