Оприлюднена точна дата, коли на Закарпатті почнуть виплачувати субсидії живими грошима

Оприлюднена точна дата, коли на Закарпатті почнуть виплачувати субсидії живими грошима
Про те, коли почнуть виплачувати монетизовані субсидії, розповіли сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА керівники регіонального Пенсійного фонду та Департаменту созхахисту населення.

 

Нагадаємо, як розповів сьогодні директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Михайло Петрішка, з 1 березня 2019 року, відповідно  до постанови  Кабінету  Міністрів України від 6 лютого 2019 року № 62 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», кошти для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидій готівкою.

Зі слів М. Петрішки, уже в березні субсидію готівкою отримають 38 582 домогосподарства області.

28 586 особам, які є пенсіонерами (а це близько 74% всіх одержувачів), субсидія буде виплачена органами Пенсійного фонду України одночасно з виплатою пенсій. "Виплату житлових субсидій у готівковій формі особам, які одержують пенсії, здійснюватиме Пенсійний фонд України, - розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек. - Пенсіонери отримуватимуть субсидію з 4 по 25 число місяця разом з пенсією у спосіб, яким особа отримує пенсійну виплату. Тобто, якщо людина отримує 4-го числа пенсію. то цього ж числа отримає і субсидію грошима, якщо 15-го - то так само отримає дві виплати".

Зі слів А. Пентек, для отримання виплати монетизованих субсидій звертатись додатково до органів Пенсійного фонду України  не потрібно - установа отримала всі дані від органів Мінсоцполітики і працюватиме згідно з ними. 

Пенсіонери отримуватимуть окрему відомість на пенсію, окрему - на виплату монетизованої субсидії. Виплати стартують уже в березні, тобто, з 4-го числа!

А ось ті 9 996 осіб, які не одержують пенсії, зможуть отримати готівкові кошти вже з 12 березня у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» як грошовий переказ через систему «Швидка копійка» або на поточні рахунки в АТ «Ощадбанк» в будь-який зручний для себе час за пред’явленням паспорту та ідентифікаційного коду.

Михайло Петрішка також додав, що тим громадянам, які звернулися вперше за субсидією у 2019 році, субсидія буде надаватися у грошовій формі. Тобто розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалюваного сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк.

 uzhgorod.net.ua

 

27 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів