Щоб відновити популяцію дикого кабана на Закарпатті, треба 3-5 років, - Мурга

Щоб відновити популяцію дикого кабана на Закарпатті, треба 3-5 років, - Мурга
Африканська чума свиней скосила й популяцію дикого кабана на Закарпатті.

 

Нагадаємо, в у січні на Берегівщині щафіксували спалах африканської чуми в кабанів, а в лютому прес-служба Закарпатського ОУЛМГ повідомляла, що у зв'язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней (АЧС) та виявленням нових випадків АЧС у Тячівському, Хустському та Мукачівському районах, на Закарпатті було вирішено продовжити роботу з депопуляції диких кабанів.

Загалом упродовж 2017 року на території мисливських угідь Закарпатської області було зафіксовано декілька випадків захворювання диких кабанів на АЧС – у Міжгірському, Берегівському, Іршавському, Виноградівському та Тячівському районах. Лісівники зверталися до громадян з проханням бути обережними та за потреби не відвідувати лісові угіддя.  

"Африканська чума підкосила кабана не тільки у нас, а і в Україні загалом, і по Європі, - розповів сьогодні під час прес-конференції начальника Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга. - Загалом, за нашими підрахунками, потрібно щонайменше 3-5 років, щоб відновити популяцію кабана". 

uzhgorod.net.ua

 

 

20 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів