Стало відомо, скільки на Закарпатті оленів, козуль та кабанів

Стало відомо, скільки на Закарпатті оленів, козуль та кабанів
Закарпаття – один із традиційно мисливських регіонів, де є сприятливі природні умови для істотного підвищення ефективності ведення мисливського господарства.

 

В угіддях Закарпаття нараховується близько 8968 особин козулі європейської, 1983 особин оленя лісового, 1985 особин свині дикої. Чисельність популяції диких тварин за результатами підрахунку за останні роки в незначній мірі, але зросла. Мисливці пов’язують це із сприятливими умовами проживання диких тварин та боротьбою із браконьєрами на теренах краю.

Облік тварин проводили в основному методом шумового погона і маршрутним методом, а також наглядом в місцях підгодівлі. Такі методи дали можливість більш точно визначити чисельність мисливських тварин і місця їх перебування на території господарств. А щоб ближче побачити диких оленів та козуль, можна завітати до лісівників у Берегівський лісгосп.

Тут у вольєрі, тобто в огородженому лісі площею 1475 гектарів, зуміли зібрати всю звірину, яка водиться в низинних лісах Закарпаття: благородного карпатського оленя, лань, косулю європейську, кабана дикого. А також дрібнішу дичину: зайця-русака, борсука, лисицю, фазана, «червонокнижного» дикого кота. Через вольєр протікає річка Мертвиця. Вода в ній майже стояча, але це не заважає «господарювати» в її сплячих вирах видрі європейській, також занесеній до Червоної книги. А окрасою цього господарства є, звичайно, неперевершеної грації олень благородний, олениці й молодняк; а також довірливі й допитливі лані – їх ціле стадо.

Прес-служба ЗОУЛМГ

 

08 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів