На Закарпатті знайшли та врятували пораненого яструба

На Закарпатті знайшли та врятували пораненого яструба
Вчора місцеві мешканці принесли на центральну садибу установи пораненого яструба. Наразі у заповіднику немає спеціаліста, який міг би здійснювати догляд за птахами.

 

Попередньо, наш старший науковий співробітник зоологічної лабораторії нагодував хижака, щоб той мав сили для швидшого відновлення. Після довгих пошуків ми знайшли людину, яка могла б здійснити нагляд за пташеням. Ним виявився орнітолог, Леонід Покритюк. Чоловік з радістю погодився нам допомогти. Сьогодні птаха було відправлено у волонтерський центр для переселенців м. Берегове, в якому він проходитиме реабілітацію. Після покращення стану, яструб буде випущений в природнє середовище його існування.

Яструб великий – найбільший вид з роду яструбових, типовий лісовий мешканець. Він обирає ліси будь-якого типу з високими деревами. В Україні поширений на всій території, осілий вид. Птах є вправним мисливцем, якому немає рівних. За рахунок коротких крил він легко пролітає між деревами і гілками, а довгий хвіст забезпечує хорошу маневреність. Живиться хижак переважно горобцеподібними птахами.???? Зрідка полює на зайців, вивірок та домашню птицю.

Через багаторічне переслідування та знищення, він став настільки скритним і обережним, що його практично неможливо побачити. Головна загроза для популяції яструба великого - збільшення вирубки лісів.

Карпатський біосферний заповідник // Carpathian Biosphere Reserve

 

12 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів