У Закарпатській ОДА створений оперативний штаб, який збирає інформацію про перетин кордону громадянами

У Закарпатській ОДА створений оперативний штаб, який збирає інформацію про перетин кордону громадянами
Хто перетнув кордон, звідки приїхав і куди їде – таку інформацію збирають прикордонники у тих, хто у ці дні перетинає кордони. Про це повідомив на брифінгу в Закарпатській ОДА в.о. голови Олексій Гетманенко.

 

З його слів, створений штаб із представників різних служб, який працює цілодобово і збирає всю інформацію про тих громадян, які в ці дні в’їжджають в Україну, перетинаючи кордон у межах Закарпаття.

Розроблена також пам’ятка для таких громадян, вони її отримують. Також вони надають про себе інформацію. У разі, якщо це громадянин, який живе за межами області, то інформацію передають по лінії МОЗ та поліції в ті регіони, куди прямують українці. 

Розроблений реєстр громадян, які вїжджають на територію України, і якщо це мешканець Закарпаття, то буде здійснюватися за ним контроль.

«Якщо громадянин повертається додому, ми передаємо всю інформацію про нього до того населеного пункту, де він проживає. В такому разі три структури – сільський чи міський голова, сімейний лікар та дільничний інспектор поліції – повинні здійснювати контроль за тим, як така особа дотримується режиму самоізоляції. Все одно, певна річ, ми розраховуємо на свідомість громадян, на те, що вони не хочуть заразити своїх рідних», – уточнив Гетманенко.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ: В інфекційній лікарні Ужгорода – троє осіб із підозрою на коронавірус. Їх обстежують

Uzhgorod.net.ua, фото зі сторінки Олексія Гетманенка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів