Ганна Сопкова: «Організація дистанційного навчання – це виклад для всіх»

Ганна Сопкова: «Організація дистанційного навчання – це виклад для всіх»
Начальниця департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА розповіла про те, що відбувається у сфері освіти на Закарпатті під час карантину.

 

У всіх навчальних закладах припинено навчання, а це 595 дошкільних закладів (понад 45 тисяч діток), 693 заклади загальної та середньої світи, 16 закладів профтехосвіти, 28 вишів, у яких понад 29 тисяч студентів, а також позашкільні заклади.

Навчальний рік закінчиться у визначені юридично-правові дати, каже Ганна Сопкова. Перенесення і відтермінування відбудеться тільки для випускників шкіл. Пробне тестування вже мало відбуватися тепер, але воно буде перенесене і визначене. 

"Для випускників буде відтерміноване пробне тестування, перенесене ЗНО. В онлайн-режимі пробне тестування не може бути проведене в онлайн-режимі. Але, разом з тим, якщо ситуація буде вимагати такого, щоб проводити тестування в онлайн-режимі, то міносвіти працює і над таким варіантом. ЗНО відбудеться однозначно – терміни будуть залежати від ситуації в державі", – сказала чиновниця.

Організація дистанційного навчання – це виклад для всіх. Щодня оновлюється низка документів, приходять нові рекомендації. На сайті управління освіти подається все, що передбачене законодавством, щоб могли керуватися керівники навчальних закладів.

«Ми маємо пам’ятати, що процес навчання включає і вчителів, і батьків, і дітей. У цій ситуації, що склалася, батьки мусять стати вчителями дитини в тім, щоб допомогти організувати режим роботи, навчальний процес. Карантин – це не канікули, діти мають бути під наглядом батьків!», - додала Сопкова.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів